Denim & Jeans

Denim, of spijkerstof, is een weefsel dat gemaakt wordt met een keperbinding. Het is een bijzonder sterke, gekeperde katoenen stof waardoor de levensduur erg lang is. Spijkerstof is er in verschillende sterktes waardoor het voor het maken van diverse kledingstukken gebruikt kan worden, voor ieder jaargetijde.

Meer Info

Waarvoor is denim geschikt?

Door de slijtvastheid werd jeans vroeger uitsluitend voor werkkleding gebruikt. Destijds was spijkerstof nog veel stugger en daarom niet heel comfortabel voor alledaags gebruik, voor het produceren werd toen canvas gebruikt. Dit is nu vervangen door katoen en er komen steeds meer materialen of -samenstellingen bij. Tegenwoordig worden bij de productie van denimstoffen speciale technieken gehanteerd die de stof zachter maken. Daardoor is denim nu niet meer alleen geschikt voor werkkleding maar kan het voor van alles gebruikt worden. Voor extra comfortabele jeans kleding neem je een elastische denimstof.

Na het veelvuldig dragen van een denim-item ontstaan er draagplekken op bepaalde stukken waar de stof verkleurt. Echter wordt dit door jeansliefhebbers ook gezien als een welkome bijkomstigheid doordat de jeans daar extra persoonlijk van wordt.

Het gebruik van een jeansnaald

Voor het verwerken van denim adviseren wij een jeansnaald te gebruiken. Dit is een extra stevige naald die gemakkelijk door het meestal wat ‘stuggere’ denim heen kan.

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
 1. Bloemen 6 items
 2. Dierenhuiden 1 item
 3. Fantasie 14 items
 4. Sterren 2 items
 5. Stippen 3 items
 6. Uni / Effen 49 items
Minder
Stofsoort
 1. Bont 2 items
 2. Denim 75 items
 3. Joggingstof 2 items
 4. Keper 9 items
 5. Tricot 8 items
Minder
Materiaal
 1. Elastan 25 items
 2. Elastomeer 12 items
 3. Katoen 67 items
 4. Polyacryl 2 items
 5. Polyesther 48 items
 6. Spandex 13 items
 7. Viscose 8 items
Minder
Merk
 1. Textielstad Basic Quality 25 items
Minder

75 Items

Pagina

75 Items

Pagina