Navigatie

50% korting op alle VOGUE patronen! Bekijk ze hier >>>

  • Sinds 1930
  • Ervaren team voor het beste advies
  • Een echte winkel
  • Familiebedrijf uit Tilburg
  • De grootste van Nederland

Tips & Tricks - Hoe verwerk je naaivrije sluitingen zoals drukknopen?

21 maart 2020

Op deze manier herken jij de naaivrije sluitingen van Prym

Naaivrije sluitingen worden, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, vast gezet zonder naald en draad. Er zijn veel verschillende naaivrije sluitingen en verschillende soorten gereedschap om ze te bevestigen aan je kledingstuk. Handig om te weten is dat bij iedere naaivrije sluiting van Prym linksboven aangegeven staat welke tools je kunt gebruiken om ze te verwerken. Die icoontjes zien er als volgt uit:

 Het eerste icoontje beeldt een hamer af.

De knutselhamer

Textielstad heeft een speciale knutselhamer van Prym in het assortiment. Deze geeft geen kleur af en zorgt ervoor dat het materiaal niet beschadigd. De hamer gebruik je in combinatie met een ergonomische drievoet of met de gereedschapstool die bij de drukknopen geleverd wordt (met uitzondering van de navulverpakkingen). Hieronder de knutselhamer en zo'n bijgeleverde tool:

Knutselhamer rubber vernietb. product.

Naaivrijdrukknopen Jersey

 

Op het rechter icoontje dat aangegeven wordt bij de producten, staat de drievoet aangegeven.

 

De ergonomische drievoet

Een tool die in 2015 bekroond is met een Red Dot Design Award, hieronder zie je hem afgebeeld. De ergonomische drievoet is te gebruiken bij iedere naaivrije sluiting van Prym waar dit icoontje op staat aangegeven. Om het te kunnen gebruiken bij de verschillende knoopjes met verschillende afmetingen gebruik je het speciale opzetstukje (het malletje) dat meegeleverd wordt. Let op: deze zitten niet inbegrepen bij de navulverpakkingen. Voor een uitleg van de ergonomische drievoet klik je hier!

Drievoet, gereedschap voor vernietbare producten

Het gereedschapstool voor drukknopen

Hieronder zie je de gereedschapstool die bij de drukknopen geleverd wordt, en dus níet los te bestellen is. Naast deze gereedschapstool vind je in de verpakkingen ook een malletje. In combinatie met een (knutsel)hamer kun je de drukknopen gemakkelijk bevestigen. Een video van de uitleg vind je hier. Let er wel op dat de gereedschapstool en het malletje niet bij een navulverpakking geleverd worden.

Naaivrijdrukknopen Jersey

 

Op het middelste icoontje zie je misschien wel de bekendste tool: een Vario-tang.

De Vario-tang

 

Wederom gebruik je deze tang, hieronder afgebeeld, in combinatie met een mal die bij de drukknopen zit (behalve dus bij de navulverpakkingen). Een uitleg van het gebruik van de Vario-tang vind je hier.

VARIO-tang voor drukknopen

De speciale opzetstukjes kunnen dus niet los besteld worden, op uitzonderingen na: zo is er een speciaal – los te verkrijgen – gereedschapssetje voor Colorsnaps (in alle afmetingen), en voor de mini Colorsnaps. De Colorsnaps van Prym zijn een populaire variant van de naaivrije drukknopen. Deze hebben een lichte sluitkracht en zijn volledig gemaakt van kunststof. Er zijn allerlei kleuren en vormen te verkrijgen, van kanariegele hartjes tot parelmoerkleurige rondjes. Al deze type knoopjes, ongeacht de kleur of vorm, hebben een diameter van 12,4 millimeter. Daarom dat je ze allemaal kunt bevestigen met zo’n zelfde mal.

Wil je nog eens rustig alle naaivrije sluitingen en de tools bekijken? Kijk dan eens op deze pagina!

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder :).