Navigatie

Dagelijks nieuwe stoffen online! Bekijk ze hier >>>

  • Sinds 1930
  • Ervaren team voor het beste advies
  • Een echte winkel
  • Familiebedrijf uit Tilburg
  • De grootste van Nederland

Alles over Kaffe Fasset’s Design Grid Wall

9 januari 2023

Onze grijze Grid flannel is het perfecte hulpmiddel die je een neutrale achtergrond biedt om je design op te kunnen maken en de patchwork stukken te kunnen arrangeren. Zorg ervoor dat je de flannel op een stevig oppervlak hangt, zoals tegen een muur en bevestig de boven- en zijkant strak op zijn plek. De Design Grid Walll werkt niet goed als het los en bewegelijk hangt.

Volg het patroon van de quilt, plaats de patchwork simpelweg tegen het flannel en druk het plat zodat het op zijn plaats blijft zitten. Je hebt geen spelden nodig omdat de brushed vezels van de flannel ervoor zorgen dat de stof er tegenaan blijft plakken. Plaats de eerste paar stukjes secuur op een van de bovenste hoeken en volg de grid lijnen zodat je design netjes blijft naarmate het groter wordt. Zorg ervoor dat je de lapjes een beetje laat overlappen zodat de Design Wall niet tussen de lapjes door te zien is.

Het ontwerpen van je quilt op deze Design Grid Wall maakt het proces gemakkelijk. Neem afstand en bekijk je compositie of maak een foto met je mobiele telefoon om een beter idee te krijgen van je werk als geheel. 

Het mooie aan het gebruik van de Design Wall is dat je niet aan de slag hoeft te gaan met naaien in deze stap van het proces, dus het veranderen van plekken, kleuren of je gehele design is super simpel. De patches die niet werken voor je project haal je zo tussen je design uit.

Probeer op dit punt linten en randen toe te voegen. Je hoeft ze niet uit te knippen, vouw de stof simpelweg in ongeveer de juiste maat. Speld deze vast aan de rand van de Design Wall en zet weer een stap terug om de nieuwe samenstelling van je quilt te kunnen beoordelen. Nog een tip: laat de samenstelling van je quilt nog even hangen voordat je ‘m in elkaar naait, zodat je de quilt met verschillende soorten licht kunt bekijken. Het zou kunnen dat in bepaald (dag)licht kleuren anders over komen waardoor je nog wat wijzigingen aan wil brengen.