Textielgids voor modeontwerpers

€ 19,95 per stuk
Op voorraad
Artikel code
ISBN9789089981813

Deze textielgids is onmisbaar voor modeontwerpers. De gids is ingedeeld naar functie. Wilt u een stof voor gestructureerde kleding, een soepele stof, een stof voor extra volume, voor een strak kledingstuk of een stof als versiering? Welk effect wilt u bereiken? Bij elke stof in de gids vindt u kleurenfotos van voorbeelden die de eigenschappen van de stof illustreren en u helpen begrijpen waarom bepaalde eigenschappen een stof geschikt maken voor bepaalde kledingstukken. Achter in dit boek vindt u overzichten met de vezeleigenschappen, de bindingen, de breisels, het gewicht, de eigenschappen en de wasvoorschriften.

Over de auteur: Gail Baugh

Gail Baugh doceert Textiel en Management aan zowel San Francisco State University als het Fashion Institute of Design and Merchandising. Ze heeft grote ervaring in de mode-industrie, vooral in mondiale productontwikkeling en het vinden van stoffen voor grotere winkelketens.

Recensie(s)

In een goed overzicht van de moderne textielwarenkennis komen de eigenschappen, functies en gebruiksmogelijkheden van verschillende stoffen voor modeontwerpers aan bod. Deze zeer uitgebreide en goed vormgegeven textielgids bestaat uit vier delen.

Deel 1 is een inleiding over de ecologische en sociale verantwoordelijkheden van ontwerpers in verband met duurzaam textielgebruik.
Deel 2 bevat informatie over vezels, garens en stofbewerkingen, zoals verven en bedrukken.
Deel 3 is een uitgebreide stoffengids waarin de eigenschappen van natuurlijke en synthetische stoffen uitgebreid worden besproken.
Deel 4 geven tabellen informatie over vezelsamenstelling, garentypes en stofnamen.

Het boek bevat overzichten met de vezeleigenschappen, de bindingen, breisels, wasvoorschriften, een verklarende woordenlijst en register. Alles is rijk geillustreerd met kleurenfoto's van stofvoorbeelden en kleding waardoor nog extra verduidelijkt wordt hoe bepaalde eigenschappen van stoffen geschikt zijn voor bepaalde kleding. Een informatief naslagwerk voor ieder die (semi)professioneel met textiel werkt.

Meer informatie
EAN code 9789089981813
Code Leverancier 9789089981813
Afmeting mm 205 x 240
Auteur Gail Baugh
Trefwoorden Mode, Naaien
Aantal Pagina's 320
Publicatiejaar 2015
ISBN13 Code 9789089981813
ISBN10 Code 9089981810
Vertaald uit het Engels
Uitgave 1
Uitgever Librero
Copyright © 2017 Textielstad