Navigatie
  • Sinds 1930
  • Ervaren team voor het beste advies
  • Een echte winkel
  • Familiebedrijf uit Tilburg
  • De grootste van Nederland

Recent Blog Posts

Liberty caleidoscoop: Spring - Summer 2024 collectie

25 januari 2024

 

Nieuwe collectie

Wanneer je door een kaleidoscoop kijkt, ontstaat er bij iedere draai een nieuw patroon en komen er nieuwe kleuren tevoorschijn. Een beetje zoals het leven ook is, een caleidoscoop waarin het patroon van ons leven constant verandert in ritmische harmonie. Met deze inspiratie in het achterhoofd zijn de designers van Liberty London aan de slag gegaan met een van hun meest kleurrijke ontwerpen tot nu toe. Ze reisden langs de regenboog door een universum van kleur, waarbij ze de culturele, natuurlijke en historische componenten van licht en schaduw verder hebben bestudeerd en tot zich hebben genomen. Ontdek: Liberty caleidoscoop.

 

In deze collectie, splitst Liberty de collectie in 4 onderdelen waarbij ze het multicolour spectrum verder onderzoeken, alsook de primaire kleuren rood, geel en blauw.

 

Als eerste verkenden de designers de magie van de regenboog – van vroegere, wetenschappelijke kleurtheorieën tot de schoonheid van natuurlijke verschijnselen.

 

[Liberty Lucky John Tana Lawn, Liberty Pigment Patch Tana Lawn]

 

Vanuit dit startpunt kwamen ze uit bij de eerste menselijke kunstkleur: rood. Een symbool van passie en vitaliteit, rijke pigmenten die al werden gebruikt bij de eerste designs van Liberty. De klassieke Liberty rozen uit oude designs kregen nieuw leven ingeblazen.

 

[Liberty Ophelia Tana Lawn, Liberty Lotus Love Tana Lawn, Liberty Silk Satin Lotus Love, Liberty Love Chain Green Cotton Poplin]

 

 

Hierna doken de designers verder in de kleur blauw, waar lucht en water samenkomen in een eindeloze horizon. Een eindeloze muze voor kunstenaars. Blauw kent een lange geschiedenis in de kunst in klassiek porselein en verftechnieken uit de vroege kunst.

 

[Liberty Darwins Voyage Cotton Poplin, Liberty Love Chain Blue Cotton Poplin]

 

Tenslotte werden de designers aangetrokken tot de warme en optimistische gloed van geel. Ze onderzochten de vrolijke ondertonen van deze complexe kleur die een besmettelijke vrolijkheid en positiviteit verspreid.

 

[Liberty Aubrey Forest Tana Lawn, Liberty Silk Satin Mabelle Hall]

 

Alle patronen zijn verbonden aan elkaar en alle prints en paletten zijn zo gekozen dat ze Liberty's geschiedenis en archief vertegenwoordigen.