Project Winterjas

Project Winterjas
0 view(s) 3 min read

Project Winterjas

Winterjassen maken: dat doen we wel even!

Het kiezen van de juiste materialen is al het halve werk en daarom helpen wij je alvast een stukje op weg. Bij Textielstad heb je keuze uit meer dan honderden soorten winterstoffen en voeringen.

Welke stof of welk model past het beste bij jouw garderobe? Ga voor een Faux Fur-look met een van onze imitatie bontjes of kies voor een felgroene neonstof zoals gezien werd bij de modeshow van Balenciaga. Ontdek ons assortiment aan winterstoffen in verschillende stijlen, kom langs bij ons in de winkel of maak gebruik van de zoekmachine op onze website. Zo maak je de juiste keuze voor jouw project winterjas!

In de ‘Winterjas Stoffengids’ geven wij tips & tricks om zelf aan de slag te gaan met een winterjas.

Tot ziens bij Textielstad! Online of in de winkel. We zien je graag daar!

Winterjas Stoffengids

Nu de temperaturen steeds lager zakken en de zomergarderobe omgeruild wordt voor de wintergarderobe is het niet onverstandig op zoek te gaan naar een juiste winterjas. Lekker warm, comfy of droog. Er zijn zoveel verschillende materialen en patronen dat je jouw ideale winterjas gemakkelijk kunt realiseren!

Project winterjas ‘de voorbereiding’ stap-voor-stap!

Begin met het kiezen van het juiste patroon dat voor jou geschikt is. (Zo kun je er rekening mee houden dat een ‘double-breasted sluiting’ minder wind doorlaat dan een enkele sluiting, dat je met een ceintuur je taille kunt benadrukken of dat je met een jas waarvan de lengte boven de knie blijft, langer lijkt. Maar kies vooral iets waarin jij je prettig voelt!)
Op de patronen wordt soms ook aangegeven welke moeilijkheidsgraad het heeft. Handig om rekening mee te houden wanneer het bijvoorbeeld je eerste zelfgemaakte winterjas wordt. Zo voorkom je dat je halverwege helemaal vastloopt.
Kies vervolgens een stof naar jouw wens. (Let op: soms zijn bepaalde stoffen niet geschikt voor het desbetreffende patroon, in dat geval wordt dat altijd aangegeven.) Daarbij is de ene stof meer geschikt voor jouw wensen dan de andere.

Belangrijk is natuurlijk dat de jas warm is, maar je wilt ook niet het zweet op je rug hebben staan na een rondje fietsen. Daarom is het belangrijk dat de jas goed kan ademen, de ene stof doet dat beter dan de andere. 
Daarnaast kun je voor een stof kiezen die wind- en waterdicht is. Polyester en nylon zijn stoffen die waterafstotend zijn. Wil je vooral een warme stof, dan kun je kiezen voor een stof of voering waarin wol is verwerkt. Het warmst is een verwerking van minimaal 60 tot 80 procent wol.
Daarna kies je de voering en eventuele andere benodigdheden als een rits, knopen, etc. en je kunt beginnen! Althans, bijna… Vergeet niet de stoffen te wassen voor je aan je project begint. Zo weet je zeker dat de stof niet krimpt na je eerste wasbeurt en voorkom je teleurstellingen achteraf.
Om de keuze iets gemakkelijker te maken hebben we een aantal stoffen en patronen voor je uitgelicht, gericht op 3 trends van het komende winterseizoen
De ruitjestrend! Zoals gezien op de catwalk bij Chanel, Gucci en Dolce & Gabbana:

Bron: Vogue                
Patroon: Burda Naaipatroon 8292 (moeilijkheidsgraad gemiddeld)

Stof: Borg bont Piede de Cock XL

Voering: Venzia voering zwart

Capes! Net als bij Miu Miu en Marc Jacobs:

Bron: Vogue
Patroon: Burda Naaipatroon 7313 moeilijkheidsgraad zeer gemakkelijk)

Stof: Flausch Mantel Camel      

Voering: Acetat Satin Black  

 

En natuurlijk mogen de Faux Fur-jassen niet ontbreken. Ook bij onder andere Michael Kors, Stella McCartney en Moschino gezien:

 

Bron: Vogue 
Patroon: McCall's Naaipatroon 7847(moeilijkheidsgraad gemiddeld)

Stof: Fantasy Fur Orange

Voering: Venezia voering roestbruin