Navigatie

Alles voor de Kerst - Kerstinspiratie

  • Sinds 1930
  • Ervaren team voor het beste advies
  • Een echte winkel
  • Familiebedrijf uit Tilburg
  • De grootste van Nederland

Dé outdoor stoffen voor jouw tuin make-over!

2 april 2020

Het zonnetje komt steeds vaker tevoorschijn en ondanks dat de temperaturen nog niet helemaal zomers aanvoelen, kijken we steeds meer uit naar een gezellige BBQ of een avondje lekker borrelen in de tuin. Dan wil je natuurlijk wel een tip top tuintje of balkonnetje hebben! Het onkruid wieden zul je toch echt zelf moeten doen, maar bij een perfect tuininterieur kunnen we je uiteraard helpen.

We hebben namelijk een hele hoop stoffen die geschikt zijn voor buiten. Door een extra beschermlaagje zijn de stoffen zowel bestand tegen fel zonlicht (zonder te verkleuren) en tegen regenachtig weer. Daarnaast zijn de stoffen over het algemeen heel gemakkelijk in onderhoud. Met een natte doek of spons kun je ze zo afpoetsen. Extra handig wanneer de cocktailsaus tijdens die BBQ weer eens over de tuinkussens gaat..

Outdoor Sunproof Petrol

Dé outdoor stoffen voor tuinkussens 

Tuinkussens zijn een essentieel onderdeel van je outdoor inrichting. Ze zijn niet alleen handig voor het comfort maar bepalen ook voor een groot deel de sfeer. In onze collectie hebben we een groot aanbod van Outdoor Sunproof stoffen die geschikt zijn voor het maken van kussenhoezen. Deze worden gemaakt van 100 % polyester garens maar hebben de looks van een canvas. De garens worden gemaakt van olefine vezels die erom bekend staan een goede weerstand te hebben tegen niet alleen vocht, maar ook chemicaliën. Handig bij een grote schoonmaakbeurt! 

De stoffen hebben we in zowel unikleurtjes als diverse vrolijke printjes. Doordat de eigenschappen van de stof goed beschermen tegen zonlicht (uv-bestand dus) kun je lang blijven genieten van de mooie, heldere kleuren. 

Outdoor Sunproof Light Pink

Outdoor Sunproof Light Pink

Outdoor Sunproof Light Petrol

Outdoor Sunproof Petrol

Hier vind je een patroon voor vierkante kussenhoesjes!

Outdoor stoffen voor parasols

Ga je voor een totale make over en ga je aan de slag met het maken van bijvoorbeeld een eigen parasol? Dan kun je het beste gaan voor de bovengenoemde Outdoor Sunproof stoffen. De stoffen van TroPez zijn hiervoor minder geschikt omdat deze een minder dichte binding hebben en ze daardoor uiteindelijk minder afsluitend zijn. Overigens geldt ook voor de andere outdoor stoffen dat deze niet volledig waterafstotend zijn, al zijn de Outdoor Sunproof wel 6 tot maar liefst 8 uur bestemd tegen water! Eventueel kun je een stof altijd nog bewerken met een waterafstotende impregneer spray voor een extra laag.  

Ons aanbod is breder dan alleen de stoffen van Sunproof. Zo hebben we ook stoffen van het merk Dralon. Deze hebben een Teflon finish waardoor vocht niet direct in de vezel gaat zitten, daarom zijn ook deze stoffen makkelijk in onderhoud en gebruik. Benieuwd naar wat we nog meer aan outdoor stoffen hebben? Kijk hier eens voor onze volledige collectie :).

De verwerking van outdoor stoffen 

Outdoor stoffen zijn extra stevige stoffen. Zo kunnen ze tegen een stootje en gaan ze een lange tijd mee. Om die reden adviseren we ook extra stevig garen te gebruiken. Dit kan Extra Sterk garen zijn van Mettler en Gutermann of bijvoorbeeld Super-Strong. van Gütermann. In combinatie met dit garen kun je het beste een Topstitch-naald gebruiken met dikte 80. De naaldpunt is gelijk aan de universele naald maar de naald op zich is langer waardoor deze uitermate geschikt is voor het vele doorstikwerk, plus dat het oog van de naald wat groter is waardoor dikker garen er beter doorheen stroopt. Houd daarnaast bij het knippen van de stof rekening met een klein beetje extra naadtoeslag. Anders heb je kans dat de naden gaan trekken wanneer je op de kussens gaat zitten. 

Mettler Extra Sterk Garen

Mettler Extra Sterk Garen kl.0174 30m

 Gütermann Super-Strong Threads

 

Naaimachinenaalden topstitch dikte 80