Navigatie

Alles voor de Kerst - Kerstinspiratie

 • Sinds 1930
 • Ervaren team voor het beste advies
 • Een echte winkel
 • Familiebedrijf uit Tilburg
 • De grootste van Nederland

Productbeschrijving

Het Prachtige Verhaal Achter Australische Wol

Australië staat bekend om zijn adembenemende landschappen, exotische dieren en zonnige stranden. Maar wist je dat dit land ook de thuisbasis is van een van de meest gewilde grondstoffen in de textielindustrie? In dit artikel duiken we dieper in op het mooie garen dat is vervaardigd uit 100% wol afkomstig uit Australië. We ontdekken waarom de onbehandelde natuurlijke kleur van dit garen het perfect maakt voor zelfververs, en verkennen de technische specificaties die ervoor zorgen dat dit garen een favoriet is onder breiers en haakliefhebbers.

De Oorsprong van Australische Wol

Het prachtige wol wat we hier aanbieden, begint zijn reis in de uitgestrekte weilanden van Australië. Dit land staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige wolproductie, en terecht. De schapen die hier grazen, worden met zorg grootgebracht en gekoesterd, wat resulteert in een wol van uitzonderlijke kwaliteit.

De Onbehandelde Natuurlijke Kleur

Wat dit garen echt bijzonder maakt, is de onbehandelde natuurlijke kleur. In tegenstelling tot garens die chemisch zijn geverfd, behoudt dit garen de pure, natuurlijke tint van de Australische wol. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor creatieve geesten die graag hun eigen kleurenpalet willen creëren.

Technische Specificaties

Nu we de oorsprong van dit prachtige garen hebben verkend, laten we eens kijken naar de technische specificaties die het tot een uitstekende keuze maken voor verschillende projecten.

Dikte en Naalddikte

Dit garen heeft een DK-dikte, wat staat voor "Double Knitting". Dit betekent dat het garen van een gemiddelde dikte is en ideaal is voor een breed scala aan projecten. De aanbevolen naalddikte voor dit garen ligt tussen 3,50 en 4,00 mm, wat ervoor zorgt dat het compatibel is met veel gangbare brei- en haaknaalden.

Wasvoorschriften

Niets is erger dan het voltooien van een prachtig handgemaakt project, alleen om het te verpesten bij het wassen. Gelukkig is dit garen zeer onderhoudsvriendelijk. Je kunt het veilig wassen op maximaal 30°C, wat betekent dat je creaties er net zo mooi uit zullen zien na het wassen.

Verpakking

Dit garen wordt geleverd in strengen van 100 gram, met een royale looplengte van 200 meter per streng. Dit betekent dat je voldoende garen hebt om grote projecten af te ronden zonder je zorgen te hoeven maken over het tekort aan materiaal.

Textielstad - Jouw Beste Bron voor Australische Wol

Textielstad is de grootste stoffenwinkel in Nederland en bevindt zich in Tilburg. Als je op zoek bent naar dit prachtige garen vervaardigd uit 100% Australische wol, dan hoef je niet verder te zoeken. Wij zijn trots om dit hoogwaardige product aan te bieden aan onze klanten.

Ons Slogan

Bij Textielstad geloven we in samenwerking en creativiteit. Daarom hebben we een inspirerende slogan: "Samen maken we er iets moois van." We moedigen onze klanten aan om hun creatieve ideeën tot leven te brengen en staan altijd klaar om te helpen bij het vinden van de perfecte materialen voor hun projecten.

Conclusie

In dit artikel hebben we het prachtige verhaal achter Australische wol verkend, met de nadruk op een garen dat is vervaardigd uit 100% wol afkomstig uit dit prachtige land. De onbehandelde natuurlijke kleur, technische specificaties en de beschikbaarheid bij Textielstad maken dit garen een uitstekende keuze voor iedereen die gepassioneerd is over handwerken.

Productspecificaties

 • Artikel code: GBH-63689
 • EAN code: 8717738636891
 • Wol (%): 100
 • Breinaald dikte: 4.0 mm 3.75 mm 3.5 mm
 • Wassen:

Wol naturel 100g

Dit mooie garen is vervaardigd uit 100% wol afkomstig uit Australië. De onbehandelde natuurlijke kleur maakt dit garen bijzonder geschikt om zelf te verven. Het garen heeft een DK-dikte en de aanbevolen naalddikte is 3,50-4,00 mm. De wol kan gewassen worden op maximaal 30°C. Het garen is verkrijgbaar in strengen van 100 gram, met een looplengte van 200 meter per streng.

5,95 5,95 (Per Bol)

Kleuren

 • 15.918 reviews met 4.7 score
 • Gratis verzending binnen NL vanaf € 50,-
 • Het beste deskundige advies
 • De grootste van Nederland
 • Een 'echte' winkel, je bent welkom!

Textielstad: "De stoffenwinkel van Nederland!"

We hebben ook een winkel, kom eens een kijkje nemen en laat je adviseren door ons ervaren team!

Ons verhaal
Het stoffen walhalla