Suede

Suede

Suede is een type leer dat veel gebruikt wordt voor tassen en kleding maar óók supergeschikt is voor een carnavalsoutfit. Zo hebben we bijvoorbeeld ook suèdine met een fantasieprint dat veel weg heeft van een tijgerprint en dus goed past bij een dierenkostuum! Bekijk het aanbod hieronder of kom een keertje langs om alle stoffen in het echt te bekijken.

Meer Info

Wat is suèdine?

Suèdine is een synthetische stof met een korte pool waardoor het de look krijgt van echte suède. Deze stof is vaak een stuk dunner en soepeler dan ander imitatieleer. Het wordt op dezelfde manier verwerkt als de meeste andere stoffen met pool. Omdat het synthetisch textiel is, is het ook mogelijk om er stretch varianten van te krijgen.

Op zoek naar een andere carnavalsstof? Kijk dan eens hier!

Hoe verwerk je suede?

Met een kledingstuk of product van suède of suèdine is het altijd belangrijk erop te letten dat het niet te lang blootgesteld wordt aan de zon. Suèdine of suède schoenen moet je bijvoorbeeld niet in de zon laten drogen, dat kan verkleuringen veroorzaken. Voor het verwerken ervan kun je het beste een leernaald gebruiken. Voor dunnere stoffen is dikte 80 prima, voor stevigere en dikkere varianten is dikte 90 of hoger geschikt.

Minder Info
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren