Ruiten

Ruiten

Een ruitjesstof is perfect voor onder andere een clownskostuum. Maar ook als je geen specifiek kostuum in gedachten hebt, is de ruit uitermate geschikt voor carnaval! Wat dacht je van een volledig pak met een vrolijk geruit motief? Je bent meteen ready to go! Bekijk het aanbod hieronder of kom eens langs bij ons in Tilburg om alle stoffen in het echt te bekijken.

Meer Info

Ruitjesstof of tartan?

Ruitjesstof wordt ook wel tartan genoemd. Waar het woord tartan vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Enerzijds wordt gezegd het stamt af van het Franse woord ‘tiretaine’, dat een soort wol aanduidt, anderzijds wordt gezegd dat het van het Gaelische woord ‘breacan’ komt, dat gespikkeld betekent.

Ben je op zoek naar een ander carnaval waardig stofje? Kijk dan eens hier voor ons volledige assortiment.

Tip voor het verwerken van geruite stof

Voor de bewerking van geruite, of gestreepte, stoffen kan een boventransportvoet erg handig zijn. Zo verschuiven de stoflagen onderling niet meer, waardoor de ruiten netjes gelijk lopen als de je naad hebt gestikt.

Ruitjesstof kopen?

Bestel je voor 20:00 en is de stof op voorraad? Dan wordt je bestelling diezelfde dag nog verzonden! Bij een bestelling vanaf 35 euro versturen we het, binnen Nederland, zelfs gratis. Zo kun je snel en voordelig aan de slag met je kostuum!

Minder Info
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.