Samen maken we iets moois

Textielstad 90 jaar jong en vol ambitieuze plannen voor de toekomst. Met ons team creatieve collega’s gaan we nog veel leuke en mooie dingen doen. Textielstad wil uitgroeien tot het centrum van de textielindustrie. Textielstad is meer dan een leverancier van stoffen en fournituren maar denkt mee, altijd op zoek naar de juiste en meest innovatieve materialen.  Onze kernwaarden willen we graag met je delen:

Inspireren

Wij willen niet alleen jou, maar ook elkaar inspireren. Wij geloven heilig dat we alleen verder kunnen komen als we open staan voor inspiratie. Wil jij ons inspireren? Laat het ons weten!

Niets moet, alles mag

Bij Textielstad zijn álle vormen van creativiteit mogelijk en welkom. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben 't in ons assortiment. Hebben we het nog niet? Dan gaan we voor jou op zoek, want bij ons mag alles!

Blijven verrassen

Verrassingen zijn altijd leuk. En daarom streven wij ernaar om niet alleen jou, maar ook elkaar te blijven verrassen. We zijn daarom altijd kritisch op onszelf en het bedrijf, staan open voor nieuwe ideeën en doen om de zoveel tijd leuke dingen, gewoon, om elkaar te blijven verrassen! Cool hè?! Elkaar helpen: Alleen door elkaar te helpen, komen we verder. Wij hebben veel kennis, maar jij ook heel veel. Door die te combineren weten we samen gewoon twee keer zoveel!

Vertrouwen

Wat ons betreft is vertrouwen de basis voor alles. Daarom vinden wij vertrouwen ontzettend belangrijk en besteden we daar veel aandacht aan.

Fun

En natuurlijk, doen we dit alles met een knipoog. Want onder de streep is plezier en fun het állerbelangrijkste!

Onze geschiedenis

1930

Start van onze historie

De geschiedenis van Textielstad gaat terug tot 1930, wanneer ondernemer Jan van de Wouw met zijn band en garen langs de deuren van de kleermakers gaat.

1935

1935

Opening eerste winkel

Een aantal jaren later, in 1935, opent Jan van de Wouw zijn eerste fysieke winkel.

1955

1955

Eduard Daems opent winkel

Ook ondernemer Eduard Daems is in die tijd actief met het verkopen van stoffen aan kleermakers. Later, in 1955, opent ook hij een - voor die tijd zeer luxe – stoffenwinkel onder de naam ‘Stoffenpaleis Juliana’. 

1960

1960

De volgende generatie

De passie voor textiel blijft niet onopgemerkt in de familie Daems want drie van Eduards kinderen gaan ‘in de stoffen’. Zonen Jos en Guus staan jaren samen met Eduard op de weekmarkten in Zuid-Nederland. 

1964

1964

De markt

Ook oudste dochter Clemie gaat, samen met haar verloofde Jan Lahaije, naar de markt.

1968

1968

Oude Lind

'Stoffenpaleis Juliana' gaat verder onder de naam de 'Oude Lind'.

1969

1969

Overname van de winkel

Clemie – inmiddels getrouwd - neemt samen met haar man Jan uiteindelijk de winkel over.

1970

1970

Uitbreiding van de winkel

De zaken van stoffenhuis ‘Oude Lind’ gaan goed waardoor de winkel van 50 m2 te klein wordt en daarom wordt uitgebreid naar 120 m2.

1976

1976

Modeshow

Clemie en Jan’s kinderen Eddie en Debbie lopen hun allereerste modeshow voor…

1979

1979

Verbouwing van de Oude Lind

Na de uitbreiding van een aantal jaar eerder, wordt de ‘Oude Lind’ nu grondig verbouwd en vernieuwd.

1980

1980

Verder als Stoffenhuis Lahaije

Een jaar later wordt ook de naam veranderd, en in plaats van de ‘Oude Lind’ gaat de familie nu verder onder de naam ‘Stoffenhuis Lahaije’. Daarbij wordt er ook een 2e winkel geopend aan de Woenselse Markt in Eindhoven. 

1985

1985

Eduard stopt

Het hoofd van de familie Daems, Eduard, stopt na 40 jaar op de markt. Die dag komen honderden trouwe klanten afscheid nemen.

1990

1990

Twee extra filialen

Naast de twee bestaande filialen opent ‘Stoffenhuis Lahaije’ nog eens twee winkels: in Roosendaal en Bergen op Zoom.

1998

1998

Verder als groothandel

De opvolging staat klaar en Eddie neemt het stokje over. Er is in de tussentijd niet stil gezeten. Achter de schermen vindt er veel activiteit plaats als groothandel waardoor besloten wordt de winkels te sluiten en als groothandel de activiteiten door te zetten. Hierbij vindt ook een verhuizing plaats naar een grotere locatie aan de Ringbaan Noord van maar liefst 750 m2.

2004

Overname

Ook bij de andere fournituren groothandel in Tilburg, die van 'Van de Wouw', zijn de zaken de afgelopen decennia goed gegaan en is het stokje inmiddels doorgegeven aan zoon Huub van de Wouw. In 2004 wordt die zaak overgenomen door 'Stoffenhuis Lahaije'.

2009

2009

Verhuizing onder de naam PODISE

Een verhuizing én een naamsverandering vindt plaats dit jaar. Vanaf maart dit jaar gaat Eddie verder onder de naam PODISE en er wordt geleverd aan ateliers, winkels, onderwijs en modevakscholen. Het assortiment is inmiddels uitgebreid met onder andere naaimachines, boeken, patronen en meer interieurtextiel en gordijnstof.

2015

2015

Textielstad wordt gelanceerd

Nog eens een naamsverandering en nogmaals een uitbreiding. Er komt steeds meer vraag om ook als consument te ‘mogen’ kopen. De naam Textielstad wordt geïntroduceerd en er wordt uitgebreid naar maar liefst bijna 2000 m2. Vanaf dit moment wordt er geleidelijk aan ook steeds meer verkocht aan consumenten.

2017

2017

De toekomstige opvolging

Ook de 4e generatie heeft inmiddels de smaak te pakken!

2020

2020

90 jaar!

Vol met ambitieuze plannen is het tijd om ons logo en onze huisstijl te restylen. 90 jaar textielgeschiedenis en nog steeds voelt dit als een begin.