Wolvilt

Walkloden en wolvilt is een zachte stof die, zoals de naam al doet vermoeden, bestaat uit wol. In ons assortiment hebben we verschillende varianten. Lastig kiezen? Kom een keertje langs bij onze winkel in Tilburg!

Meer Info

Hoe ontstaat walkloden?

Walkloden en wolvilt is niet alleen zacht maar ook erg sterk. De naam walkloden heeft de stof te danken aan de verwerking. Door het vervilten van wolvezels en dierenharen ontstaat er een weefsel dat bewerkt wordt op een manier die ‘walken’ wordt genoemd. Dat is een mechanische en chemische behandeling onder gelijktijdige invloed van warmte, watervocht, wrijving en druk.

Daarbij is de stof zeer geschikt voor mantels en jassen en omdat het niet rafelt is het ook heel bruikbaar om mee te knutselen.

Tips bij de verwerking van wol

Wil je de naden persen van je wollen kledingstuk? Zorg ervoor dat je dit erg voorzichtig en met een vochtige doek doet. Anders loop je het risico dat je de naden doorperst waardoor ze zichtbaar worden aan de goede kant. Is dit al gebeurd? Houd in dat geval het strijkijzer met stoom boven de doorgeperste naden. Vaak helpt alleen de stoom al om de haartjes van de stof weer omhoog te laten komen.

Walkloden en wolvilt kopen

Al jaren heeft Textielstad een groot aanbod aan walkloden en wolvilt. Moeite om te kiezen? Onze filter op de website kan je helpen je zoekveld te verkleinen en de keuze gemakkelijker te maken. Is de stof op voorraad en bestel je voor 20:00? Dan verzenden wij je bestelling diezelfde dag nog!

Is walkloden niet de ideale mantelstof voor jou? Bekijk de rest van ons aanbod mantelstoffen!

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Merk
  1. Textielstad Basic Quality 26 items
Minder

37 Items

37 Items