Voering

Om je creatie helemaal mooi af te werken kan de juiste voering essentieel zijn. Textielstad begrijpt dat en biedt daarom een ruim assortiment aan met een enorme keuze aan voeringstoffen: luxe Venezia-voering, rekbare Elastoson maar ook budgetvoeringen. Neem een kijkje online of kom eens langs in de winkel! Bestel je in onze webshop voor 20:00? Dan wordt het diezelfde dag nog verzonden!

Meer Info

Wat is voeringstof?

Er zijn diverse redenen waarom je een kledingstuk kunt voeren. Soms kan de buitenstof ruw zijn waardoor het kledingstuk niet lekker zit, in dat geval kun je met een voering het draagcomfort verhogen. In het geval van dunnere stoffen kan een voering worden ingezet om te voorkomen dat de stof doorschijnt. Daarnaast is een veel voorkomende reden dat een voering er netjes uit ziet, het verbergt de naden aan de binnenkant van een kledingstuk. Daarbij kan een voering ook nog eens lekker warm zijn.

Hoe verwerk je voeringstof?

Voeringstof is vaak glad en kan daardoor lastig zijn om mee te werken. Het knippen of snijden vraagt om enige handigheid omdat het snel verschuift. Om het knippen of snijden wat makkelijker te maken, kan een antislip onderlaag worden gebruikt. Een katoen- of linnendoek is daar geschikt voor. Daarnaast kun je vervolgens de spelden verticaal over de naad steken zodat je ze kunt laten zitten tijdens het naaien.

Voeringstof kopen?

Voordat je een voeringstof gaat kopen, is het handig te bedenken wat de functie van de voering moet zijn. Wil je bijvoorbeeld dat je jas extra warm is? Dan kun je eens kijken naar onze gewatteerde, doorgestikte voeringstoffen. Ben je juist op zoek naar een dunne voering voor de afwerking van een jurkje? Dan zou een Venezia-voering geschikt kunnen zijn. Voor een rekbare voering adviseren we Elastoson.

Ben je er niet zeker van welke voering het beste past bij jouw creatie? Vraag ons gerust om hulp, dan helpen wij je verder!

Minder Info
Filteren
Filteren
  1. Merk
    Pongé de Luxe
Filteren
Kleur
Merk
  1. Budget Topper 38 items
  2. Elastoson 47 items
  3. Pongé de Luxe 8 items
  4. Venezia 93 items
Minder

8 Items

8 Items