Onze winkel is gesloten, voor 20:00 uur besteld is vandaag nog verstuurd! Meer info
Gewatteerd

Gewatteerd

Voor iedere creatie de juiste voering. Textielstad heeft een ruim aanbod aan diverse voeringen. Eén soort daarvan is de gewatteerde voering. Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bestel je voor 20:00? Dan wordt je bestelling diezelfde dag nog verzonden, en is het totaalbedrag boven de 35 euro? Dan ook nog eens een gratis verzending!

Meer Info

Wat is gewatteerde voering?

Gewatteerde, of doorgestikte, stoffen zijn stoffen waarvan een naad meerdere lagen stof en de ertussen gelegen vulling aan elkaar verbindt. De naad is er voor de versterking van de stof maar ook ter versiering. De stof wordt veel gebruikt voor buitenjassen en bodywarmers, maar het is ook een praktische en warme begeleider en wordt daarom ook veel ingezet als voering.

Er zijn verschillende redenen om een kledingstuk te voeren. De buitenstof kan soms erg ruw zijn waardoor het kledingstuk niet lekker draagt, in dat geval kun je het draagcomfort verhogen met een voering. Daarnaast kan een voering, meestal het geval bij dunnere stoffen, worden ingezet om te voorkomen dat de stof doorschijnt. Ook wordt een voering er vaak ingezet voor de afwerking: om de naden te verbergen zodat ook de binnenkant van het kledingstuk er mooi uit ziet. Nog een andere, en veel voorkomende, reden is natuurlijk dat een voering je kledingstuk lekker warm kan maken.

Waar moet je op letten bij het maken van een voering?

Bij het tekenen van een voeringpatroon wordt uitgegaan van het patroon van de buitenkant van het kledingstuk. Er moet echter wel rekening worden gehouden met een eventueel beleg. Daarbij vervalt de zoomtoeslag en worden figuurnaden vereenvoudigd, bijvoorbeeld verlengd naar de rug van het kledingstuk.

Wij adviseren ook voeringstoffen, net als de andere stoffen, van te voren te wassen om te voorkomen dat het kledingstuk krimpt.

Heb je vragen over het maken van voering? Stel ze gerust, dan helpen wij je verder!

Minder Info