STAPELVOORDEEL OP ALLE STOFFEN MET EEN LABEL! 1.25 mtr. 15% | 2.50 mtr. 20% | 5.00 mtr 30%
Charmeuse

Charmeuse

Charmeuse is een lichtgewicht weefsel geweven met een satijnbinding en wordt over het algemeen gebruikt om kledingstukken te voeren. Wij hebben diverse varianten in ons assortiment. Is je bestelling boven de 35 euro? Dan wordt hij gratis verzonden!

Meer Info

Wat is charmeuse?

Het weefsel ontstaat doordat de scheringdraden een aantal van de steundraden (inslagdraden) kruisen. Door deze ‘drijvende’ draden krijgt de voorkant van de stof een gladde, reflecterende afwerking terwijl de achterkant een doffe afwerking heeft. De stof kan worden gemaakt van zijde of synthetisch materiaal zoals polyester.

Zijden charmeuse is duurder en verfijnder dan een synthetische variant, maar is ook wat zachter en is over het algemeen een betere isolator. Polyester charmeuse is dus goedkoper, vaak bestand tegen machinewas, maar ademt niet zo goed als zijde.

Is charmeuse toch niet de voering die je zoekt? Bekijk de rest van ons voering aanbod!

Hoe verwerk ik charmeuse?

Charmeuse kan een uitdagende stof zijn om mee te werken: het is vaak glad en kan moeilijk te bedienen zijn door de naaivoet van de naaimachine. Een boventransportvoet kan je hierbij helpen, hierdoor verschuift de stof niet en kun je veel nauwkeuriger werken. Daarnaast kan een kleinere steeklengte en de juiste draadspanning voorkomen dat de naden gaan plooien, en de juiste, scherpe spelden zorgen ervoor dat de markeringen in de stof zo minimaal mogelijk blijven.

Heb je vragen over de verwerking van charmeuse? Stel ze gerust, dan helpen wij je verder!

Minder Info
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren