Tweed

Wollen stoffen hebben we bij Textielstad in diverse soorten. Een daarvan is de tweed stof. Die hebben we in ons assortiment in verschillende diktes, en in uni-kleuren of met een printje. Bekijk ons aanbod hieronder of kom gezellig een keertje langs bij ons in Tilburg. Daar staan we zes dagen per week voor je klaar met ons beste en deskundige advies.

Meer Info

Wat is tweed?

Tweed is een grove, wollen stof afkomstig uit Groot-Brittannië. Over de naam doen verschillende verhalen de ronde. Volgens de een is de naam ontstaan door de streek waar de stof voor het eerst geproduceerd werd, namelijk langs de rivier de Tweed. Een ander verklaart dat het woord afkomstig is van het Schotse tweel, dat keper betekent. Dat is het type binding dat meestal voor tweed wordt gebruikt.

Tweed is een goede wind- en waterafstotende stof. Dat komt door de manier waarop het geweven wordt: heel dicht. De weeftechniek zorgt ervoor dat de stof erg hecht wordt.

Is tweed toch niet helemaal de stof waar je naar op zoek bent? Kijk dan rustig verder in ons uitgebreide assortiment.

Harris Tweed

Het weven van tweed is een oud ambacht, en nog steeds een belangrijke industrie op veel van de westelijke eilanden van Schotland. De bekendste soort is zonder twijfel de Harris Tweed. De geweven stoffen van Harris Tweed dragen een speciaal certificaat doordat de wol uitsluitend komt van Buiten-Hebridische schapen en de tweed nog steeds met de hand geweven wordt door de eilandbewoners. Bij Textielstad hebben we diverse Harris Tweed-stoffen in het assortiment.

Hulp nodig? Textielstad helpt je verder

Natuurlijke stoffen, zoals wol, kunnen krimpen in de was. Wij adviseren wollen stoffen voor het knippen daarom altijd te wassen om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Loop je tegen vragen of problemen aan bij het verwerken van wol? Laat het ons weten, dan helpen wij je graag verder! ;)

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
 1. Bloemen 1 item
 2. Fantasie 5 items
 3. Ruiten 7 items
 4. Effen 4 items
Minder
Materiaal
 1. Elastan 1 item
 2. Polyacryl 1 item
 3. Polyamide 1 item
 4. Polyesther 9 items
 5. Viscose 5 items
 6. Wol 9 items
Minder
Merk
 1. Harris Tweed 8 items
Minder

17 Items

17 Items