Tule

Tule leent zich zowel voor kledingstukken als voor decoratie. Bij Textielstad hebben we een ruime keuze in tule stoffen. In uni-kleuren, met glitters of met een printje. Bekijk ons aanbod hieronder online of kom gezellig een keertje langs bij ons in de winkel. Daar staan we zes dagen per week voor je klaar met ons beste en deskundige advies.

Meer Info

Wat is tule?

Tule is een netstof met een open structuur waardoor de stof transparant is. De naam is ontstaan door de Franse stad Tulle, waar ooit het centrum van de tuleproductie was. De stof kan gemaakt worden van verschillende materialen maar over het algemeen wordt polyamide en polyester gebruikt. Daardoor is de structuur vaak licht rekbaar. Voor echt rekbare tule adviseren we tule met spandex te gebruiken. Tule met een stugge structuur zorgt juist voor extra volume.

Hoe verwerk je tule?

Voor het verwerken van tule kun je het beste een zigzagsteek of overlocksteek gebruiken. Hoe fijner het mazenweefsel, hoe fijner de naald hoort te zijn. Ook met de steeklengte hoort rekening gehouden te worden. Hoe fijner de tule, hoe kleiner de steeklengte.

Voor de afwerking kun je biaisband of sierband gebruiken. Ondanks dat tule niet rafelt en omzomen dus niet noodzakelijk is, wordt het meestal wel gedaan voor het mooiste resultaat.

Tule kopen?

Heb je een keuze kunnen maken uit ons ruime assortiment? Bestel dan snel! Want voor 20:00 besteld, betekent dat je pakketje vandaag nog de deur uitgaat. Bij een bestelling vanaf 50 euro versturen we het zelfs gratis! Zo kun jij snel en voordelig aan de slag met je nieuwe creatie ;).

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
 1. Bloemen 6 items
 2. Fantasie 5 items
 3. Sterren 2 items
 4. Stippen 1 item
 5. Strepen 1 item
 6. Effen 74 items
Minder
Stofsoort
 1. Kant 3 items
 2. Mesh 1 item
 3. Tule 89 items
Minder
Materiaal
 1. Metaal 3 items
 2. Nylon 37 items
 3. Polyacryl 2 items
 4. Polyamide 15 items
 5. Polyesther 37 items
 6. Spandex 5 items
 7. Viscose 7 items
Minder
Merk
 1. Textielstad Basic Quality 15 items
Minder

89 Items

Pagina

89 Items

Pagina