Tricot & Gebreid

Tricot stoffen & Gebreide stoffen

Bij Textielstad vind je het meest uitgebreide assortiment aan tricot & gebreide stoffen. Door onze grootschalige inkoop bieden we je niet alleen de beste prijs, maar ook een onwijs breed assortiment aan allerlei soorten tricot. Zo kan je bij ons terecht voor een travel jersey, joggingstof, french terry, lycra en de fleece. We hebben tevens een minder gangbare – maar zeer degelijke en goed geprijsde – tricot in ons assortiment, de modissimo. Voor ’t gemak hebben we al onze tricots ook nog eens gesorteerd op gewicht waarbij we ook een onderscheid maken tussen uni’s en prints.

Meer Info

Wat is tricot precies?

Tricot heeft heel lang bekend gestaan als de stof die alleen gebruikt werd voor katoenen T-shirts en ondergoed, maar is tegenwoordig veel meer dan dat! Tricot is eigenlijk de algemene benaming voor gebreide stoffen. De naam komt namelijk van het Franse woord ‘tricoter’, dat ‘breien’ betekent. In het Engels noemen we ‘tricot’ ook wel ‘Jersey’.

Tricot is rekbaar omdat het is gebreid. Hierdoor wordt het ook een heel comfortabele stof. Sinds de komst van de tricots/jerseys waarin ook een paar procent elastische garens (zoals lycra of elastaan) is verwerkt, wordt de stof alleen nog maar meer gebruikt. De elastische garens zorgen er namelijk voor dat de stof mooi in model blijft, niet te snel uit lubbert en meer body heeft.

Verschillende soorten tricot

Om te beginnen zijn er verschillende soorten tricot. Wat alle varianten met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal rekbaar zijn. Bij Textielstad hebben wij vijf verschillende soorten tricots.  

Een bekende tricot is de travel jersey. Dit is een gladde tricot met aan beide kanten elasticiteit en de look van een lycra stof. De stof is erg comfortabel en, zoals de naam al zegt, goed geschikt voor outfits voor op reis of onderweg. 

Minstens zo populair is de joggingstof, ook wel sweatstof genoemd. Een joggingstof isoleert de warmte goed en neemt vocht goed op door het gebruik van speciale katoenen breisels. 

Een stof die tussen jogging en jersey invalt, is de french terry. Deze is wat dikker dan een ‘gewone’ tricot maar wat dunner dan jogging. Een french terry is aan de binnenkant niet geruwd waardoor je het breisel beter ziet zitten en waardoor het wat minder volumineus is. 

Voor sportkleding (of lingerie of badkleding) wordt vaak lycra tricot – in de volksmond vaak gewoon tricot genoemd – gebruikt. Lycra is de grondstof en maakt tricot zeer rekbaar en soepel. Vanzelfsprekend zijn er ook minder gangbare tricots. Een noemenswaardige die bij Textielstad verkrijgbaar is, is de Modissimo. Dit is een soepele en zwaar vallende tricot met een ‘cupro’-uitstraling. 

En dan is daar nog de fleece: een heerlijk zachte en warme stof doordat het zeer los gebreid is. 

Tevens hebben wij onze tricot stoffen ook nog gesorteerd als uni en als niet-uni. Hierbinnen maken we een onderscheid tussen licht-, midden- en zwaargewicht. Wil je alle tricots bekijken? Scroll dan naar beneden. Wil je graag sorteren op één bepaalde kleur? Maak dan gebruik van ons filter.

Waar let je op bij het kopen van een tricot stof?

Afhankelijk van de gebruikte grondstoffen kan een tricot krimpen. Door de stof voor gebruik te wassen, voorkom je later teleurstellingen!

Wat is het gewicht van de tricot?

Heb je verder alles al in huis om de tricot stof te kunnen verwerken? Denk bijvoorbeeld aan een ballpointnaald bij de zwaardere tricots (zoals een punta), stretch naalden voor gebreide stoffen die sterk elastisch zijn en synthetische stoffen zoals een lycra of een jersey-twinnaald. 

Wil je meer lezen over hoe je tricot moet verwerken? Lees dan onze blog vol met tips en tricks over tricot! 

Minder Info
Filter
Filter
Kleur
Stof Design
Materiaal
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-60 van 1714

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-60 van 1714

per pagina
Aflopend sorteren