Scuba & Neopreen

Scuba is een stof die bestaat uit een dubbele breisel, meestal gemaakt van polyester en elasthaan. Het is een gladde en elastische stof die erom bekend staat niet te kreuken. Scuba valt daarbij ook niet soepel, maar staat eerder een beetje uit. De stof is vergelijkbaar met neopreen, dat bekend is van de wetsuits. Textielstad heeft verschillende kleuren en uitvoeringen in de collectie, van scuba velvet tot aan scuba jerseys. Bestel je voor 20:00? Dan wordt je bestelling vandaag nog verzonden!

Meer Info

De voordelen van scuba

Scuba stoffen hebben meerdere voordelen. Scuba tekent niet af waardoor niet alle lichaamslijnen zichtbaar zijn. Ideaal voor degene die zich niet comfortabel voelt in stoffen zoals bijvoorbeeld een dunne tricot. Daarnaast rafelen veel scuba stoffen niet én is het multifunctioneel inzetbaar. Lichte scuba stoffen kunnen gebruikt worden voor sportkleding, dikkere scuba stoffen kunnen gebruikt worden voor jurken, tops of comfortabele (jogging)broeken.

Ben je toch op zoek naar een andere stof? Bekijk ons hele aanbod hier.

Hoe verwerk je scuba?

Voor het maken van je creatie van scuba adviseren we bij Textielstad een vrij dikke stretchnaald te gebruiken, ongeveer een dikte 80 of 90. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dikte van de stof die je gekozen hebt. Verder is scuba een stof die vrij eenvoudig te verwerken is doordat de stof stevig en glad is.

Loop je toch tegen vragen aan bij het maken van je nieuwe kledingstuk? Neem gerust contact met ons op of loop eens bij ons binnen!

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Stofsoort
 1. Crêpe 15 items
 2. Doubleface 1 item
 3. NANO Softshell 16 items
 4. Scuba 15 items
 5. Tricot 1 item
Minder
Materiaal
 1. Elastan 10 items
 2. Elastomeer 16 items
 3. Polyesther 32 items
 4. Spandex 5 items
 5. Viscose 1 item
Minder
Merk
 1. Nanotex Fabric 16 items
Minder

32 Items

32 Items