Linnen look

Linnen is een volledig natuurlijke stof, gemaakt van de vlasplant. Bij linnen-look stoffen is dat net even anders. De stof wordt niet gemaakt van de vlasplant, maar heeft wel de natuurlijke look. Bij Textielstad bieden we vanuit ons brede assortiment diverse kleuren van deze stof aan. Het gehele aanbod is online te vinden, maar wij verwelkomen je ook graag in onze winkel in Tilburg!

Meer Info

Linnen look heeft de uitstraling van echte linnen maar is gemaakt van een andere samenstelling. Wij bieden kwaliteiten aan die bestaan voor 15 procent uit katoen en 85 procent uit polyester, maat dankzij de bijzondere manier van weven beschikken de stoffen over de authentieke linnenlook. Het voordelige hieraan is dat ze wel hun natuurlijke uitstraling behouden, maar niet de nadelige kreukende eigenschap hebben zoals linnen dat heeft. Stoffen met een linnen look hebben een mooie valling, daarbij hebben we dunnere maar ook lekker volle kwaliteiten.

De stoffen zijn geschikt voor verschillende creaties. Het wordt veel gebruikt voor het maken van gordijnen en sierkussens, maar ook voor tassen en jurkjes.

Hoe verwerk je linnen look?

Net zoals bij alle andere stoffen adviseren we linnen look voor het knippen van je creatie te wassen om zo de ergste krimp eruit te halen. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Daarnaast kun je aan de slag met een universele naald met dikte 80 in combinatie met alles-naaigaren, zoals ook aangeraden wordt bij het verwerken van het natuurlijke linnen.

Loop je toch nog tegen vragen aan bij het verwerken van linnen look? Aarzel niet en stel ze aan ons!

Minder Info
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.