Lamé

Lamé is een zeer soepele stof met een metallic look, die uitstekend verwerkt kan worden in avond- en feestkleding. Textielstad heeft een ruime collectie lamé stoffen, in allerlei verschillende kleuren. Bestel je voor 20:00? Dan sturen wij je bestelling diezelfde dag nog op! Kun jij zo snel mogelijk aan de slag met je nieuwe (feestelijke) creatie.

Meer Info

Wat is lamé?

Lamé stoffen worden gemaakt van een weefsel waarin metaalachtige garens zijn verwerkt. Lamé stoffen worden op veel punten vaak alleen verkocht in de kleuren goud en zilver, maar er zijn nog veel meer kleuren verkrijgbaar. Bij Textielstad bieden we lamé stoffen aan van zilver tot goud, en van paars tot blauw. Voor veel (feest)kleding is het prettig als het rekbaar is. Daarom hebben wij veel kwaliteiten die rekbaar zijn, zowel in breedte stretch als bi-stretch.

Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze hele stoffencollectie!

Hoe verwerk je lamé stoffen?

Bij de verwerking van rekbare stoffen raden wij aan om een stretchnaald van Schmetz te gebruiken. Deze heeft een extra afgeronde punt en een speciaal naaldoog. Voor zeer dunne elastische stoffen adviseren we dikte 65. Let hierbij wel op dat je deze naald gebruikt in combinatie met dun naaigaren zoals bijvoorbeeld serafill van Amann of polysheen van Mettler.

Voor een dubbel stiksel in elastische stoffen is er de stretch tweelingnaald van Schmetz. Deze naald kun je gebruiken in naaimachines waar je de platte kant van de naald naar achter plaatst. Twijfel je of jouw machine hiervoor geschikt is, dan kun je altijd de handleiding van je machine raadplegen. Natuurlijk kun je ook altijd bij ons terecht voor vragen!

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
  1. Dierenhuiden 1 item
  2. Uni / Effen 12 items
Minder
Stofsoort
  1. Lamé 13 items
  2. Tricot 11 items
Minder
Materiaal
  1. Elastan 1 item
  2. Nylon 11 items
  3. Polyamide 1 item
  4. Polyesther 1 item
  5. Spandex 11 items
Minder

13 Items

13 Items