STAPELVOORDEEL OP ALLE STOFFEN MET EEN LABEL! 1.25 mtr. 15% | 2.50 mtr. 20% | 5.00 mtr 30%
Lammy

Lammy

Lammy is een stof met aan een kant een suède-achtig uiterlijk en aan de andere kant een bont of borg. In het Frans wordt de stof aangeduid met ‘double face’ en in het Engels met ‘shearling’.

Meer Info

Het perfecte winterstof!

Lammy is het perfecte materiaal om een winterjas van te maken. De ‘leerkant’ houdt wind en regen tegen, de haren zorgen ervoor dat je warm blijft. De stof wordt dan ook veel gebruikt voor jasjes en jacks, bodywarmers, vesten en lange jassen. Het is fijn materiaal om mee te werken doordat het meestal niet rafelt, wel moet er opgelet worden voor het gebruik van de juiste naald.

Mag je lammy stof wassen en strijken?

Verschillende kunstlederen mogen gewassen worden op 30 graden, zo geldt ook voor de meeste lammy’s. In dat geval is het dan ook verstandig om de stof te wassen vóórdat je begint aan je creatie, sommige stoffen kunnen namelijk krimpen na hun eerste wasbeurt.

Veel imitatie lederen mogen niet gestreken worden, het verschilt erg per stof. Veel lammy stoffen mogen wel gestreken worden maar ook dan geldt: strijk niet te heet en het beste met een doek tussen de stof en het strijkijzer om de stof zo lang mogelijk mooi te houden.

Om er zeker van te zijn of de door jou gekochte stof gestreken kan worden, kun je het beste de productgegevens controleren of het even navragen bij een van onze collega’s!

Minder Info
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren