Brokaat

Brokaat

Voor mooie theatercreaties, of voor gewoon een chique blazertje, is jacquard of brokaatstof de ideale keuze. Ook voor je interieur is deze stof zeer geschikt. Bij Textielstad hebben we diverse varianten. Bekijk het aanbod hieronder online of kom eens gezellig langs bij ons in Tilburg! Daar staan we zes dagen per week voor je klaar met ons beste en deskundige advies.

Meer Info

Wat is jacquard en brokaat?

Jacquard staat voor stoffen met ingeweven motieven, vaak geweven in meerdere tinten. Dit soort stoffen waarbij met goud-, brons- of zilverdraad gewerkt is, wordt brokaat genoemd. Het voordeel van de weeftechniek die bij deze stoffen gebruikt wordt, is dat het veel kleurvaster is dan een patroon dat er op geprint wordt.

Toch op zoek naar een andere soort stof? Kijk dan eens hier voor ons volledige assortiment!

Hoe verwerk je jacquard of brokaat stoffen?

Voordat je jacquard of brokaat stof gaat knippen of snijden, is het belangrijk erop te letten of het motief van de stof een richting heeft. Deze richting moet je aan de steken aanpassen.

Wat betreft naaldgebruik adviseren we voor de dikkere varianten naalddikte 90, en voor de fijnere stoffen naalddikte 70-80.

Jacquard of brokaat stoffen kopen?

Bij Textielstad zorgen we niet alleen voor de beste kwaliteit van onze producten, maar ook voor de beste service. Bestel je voor 20:00? Dan zorgen wij ervoor dat je pakketje dezelfde dag nog mee gaat met de post. Bij een bestelling vanaf 50 euro sturen we het zelfs gratis naar je toe. Zo kun jij snel en voordelig aan de slag met jouw creatie ;).

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
  1. Fantasie 9 items
  2. Ruiten 3 items
  3. Strepen 1 item
Minder
Stofsoort
  1. Brokaat 13 items
  2. Jacquard 10 items
  3. Tricot 1 item
Minder
Materiaal
  1. Katoen 6 items
  2. Metaal 1 item
  3. Polyamide 7 items
  4. Polyesther 12 items
Minder

13 Items

13 Items