Bont

Bont

Imitatiebont is de veganistische variant van echt bont. Het wordt gemaakt van een breisel met een pooldraad waardoor een extra lang vezeldek ontstaat. Hierdoor is het breisel in veel gevallen niet meer te onderscheiden van echt bont, zonder dat er een dier aan te pas komt. Bij Textielstad vind je daarom alleen imitatiebont, in veel verschillende varianten en kleuren.

Meer Info

Waar wordt imitatiebont van gemaakt?

De pooldraad wordt net als de andere draden mee gebreid of geweven, maar dan in lusvorm. Door deze rechtopstaande draden af te snijden ontstaat er een zacht oppervlak. De doorgesneden draad heet poolpluis. Voor de productie hiervan wordt veel gebruik gemaakt van polyester in combinatie met weefsels als acrylvezel en modacryl. Met het materiaal kunnen prachtige weefsels worden gemaakt die soms niet van echt zijn te onderscheiden, daarnaast is het ook net zo geschikt voor warme kleding zoals jassen of vesten als echt bont.

Daarbij heeft imitatiebont nog een aantal voordelen die echt bont niet heeft. Echt bont kan erg gaan stinken als het nat wordt, bijvoorbeeld na een regenbui. Met imitatiebont heb je hier geen last van. Mocht het om een bepaalde reden toch gaan stinken, dan kun je de meeste imitatiebont gewoon wassen, in tegenstelling tot echt bont. (Het liefst wel op een handwas-programma.)

Hoe verwerk je imitatiebont?

Imitatiebonten stoffen kun je gewoon verwerken met het standaard voetje van het naaimachine. Wij adviseren een universele naald te gebruiken, de dikte daarvan is afhankelijk van de dikte van de stof. Daarnaast raden we sterke garens aan, zoals bijvoorbeeld polyestergaren.

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
 1. Bloemen 2 items
 2. Dieren 11 items
 3. Dierenhuiden 5 items
 4. Fantasie 10 items
 5. Geometrisch 1 item
 6. Ruiten 5 items
 7. Stippen 1 item
 8. Strepen 1 item
 9. Uni / Effen 126 items
 10. Visgraat 2 items
Minder
Stofsoort
 1. Bont 139 items
 2. Borg 27 items
 3. Denim 2 items
 4. Fleece 2 items
 5. Joggingstof 3 items
 6. Lammy 1 item
 7. Paillette stof 3 items
 8. Tricot 3 items
 9. Velours 4 items
Minder
Materiaal
 1. Acetaat 5 items
 2. Elastan 3 items
 3. Katoen 21 items
 4. Modal 13 items
 5. Polyesther 151 items
 6. Spandex 16 items
 7. Viscose 2 items
Minder
Merk
 1. Poppy 5 items
 2. Textielstad Basic Quality 18 items
Minder

165 Items

Pagina

165 Items

Pagina