Gabardine

Zoek je een stevige stof met een hoog draagcomfort? Dan is gabardine een goede optie. Bij Textielstad hebben we deze stof in verschillende varianten, in diverse kleuren. Bekijk ons aanbod hieronder, of kom eens bij ons langs om de stoffen in het echt te bekijken.

Meer Info

Wat is gabardine?

Gabardine is een weefsel dat gemaakt wordt uit een keperbinding. Net zoals bij iedere keperbinding zie je ook bij gabardine de diagonaal verlopende weefselstructuur, de karakteristieke diagonale lijnen. Oorspronkelijk werd gabardine gemaakt van wol, maar tegenwoordig wordt de stof ook vaak gemaakt van mengelingen van katoen en wol, of van volledig synthetische materialen.

Doordat de stof er elegant uitziet wordt gabardine vaak gebruikt voor mantelpakken. In dat geval wordt dan gekozen voor een fijn geweven variant. De meer grovere gabardine zijn heel geschikt voor broekpakken en de hele zware gabardine stoffen worden veel gebruikt voor jassen en mantels.

Op zoek naar een ander type stof? Kijk dan eens op deze pagina voor ons volledige assortiment.

Hoe verwerk je gabardine?

Bij het verwerken van gabardine is het belangrijk er goed op te letten hoe je de stof knipt. Zorg ervoor dat de patroondelen in de juiste draadrichting worden gelegd. Daarnaast adviseren we bij dit type stof een vrij stevig garen te gebruiken. Loop je tegen problemen aan tijdens het naaien van gabardine? Laat het ons gerust weten, wij helpen je graag verder!

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
 1. Uni / Effen 9 items
 2. Krijtstreep 2 items
Minder
Stofsoort
 1. Gabardine 11 items
 2. Kamgaren 3 items
 3. Keper 6 items
 4. Krijtstreep 2 items
Minder
Materiaal
 1. Elastan 2 items
 2. Elastomeer 3 items
 3. Polyesther 11 items
 4. Spandex 6 items
 5. Viscose 8 items
Minder
Merk
 1. Nooteboom 1 item
 2. Textielstad Basic Quality 5 items
Minder

11 Items

11 Items