Fluweel & Velours & Velvet

Fluwelen en velours stoffen zijn heerlijk zachte stoffen en hebben door hun glanzende oppervlak een luxe uitstraling. Textielstad heeft een breed assortiment aan fluwelen en velours stoffen in verschillende kleuren en gemaakt van verschillende grondstoffen. Kijk eens rond in onze webshop, of kom gezellig langs bij ons in de winkel!

Meer Info

Wat is het verschil tussen fluweel en velours?

Fluweel is de Nederlandse benaming voor een stofsoort waarbij kleine lusjes worden geweven waardoor aan de bovenkant een zachte, glanzende oppervlak ontstaat van korte opstaande pluizige polen. Deze lusjes kunnen ook nog doorgesneden worden waardoor er korte haartjes ontstaan.

Velours is eigenlijk gewoon het Franse woord voor fluweel, maar naast alleen de benaming zit er nog een verschil tussen fluweel en velours. Velours is een gesneden variant van fluweel en is heel zacht door dat lossnijden, trekken of ruwen van de poollussen. Het is daardoor wel wat minder glanzend dan fluweel.

Dan kennen we ook nog de naam ‘velvet’, dit is eigenlijk heel simpel gewoon de Engelse benaming voor fluweel.

Duizelt het na de termen fluweel, velours en velvet nog steeds, en ben je op zoek naar bijvoorbeeld een simpel katoentje? Kijk dan hier eens verder in onze hele stoffencollectie!

Diverse fluwelen en velours stoffen

In ons assortiment hebben we fluwelen en velours stoffen van verschillende materialen. De meeste zijn echter grotendeels gemaakt van polyester. Dit materiaal is namelijk veel gebruiksvriendelijker in onderhoud dan bijvoorbeeld geweven stoffen. Polyester stoffen mogen gewoon gewassen worden in de wasmachine en kunnen zelfs gestreken worden. Al is het wel belangrijk dat dit laatste op de laagste stand gebeurd.

Heb je vragen over het reinigen van fluwelen of velours stoffen, of loop je tegen andere vragen aan? Stel ze gerust bij ons! Wij helpen je graag verder ;).

Fluwelen of velours stoffen kopen?

Heb je de velours stof van je dromen gevonden? Bestel hem dan snel want voor 20:00 besteld, is diezelfde dag nog verzonden! Bestel je voor meer dan 50 euro? Dan versturen we het zelfs gratis! Natuurlijk mag je ook altijd langskomen bij onze winkel in Tilburg. Daar staan we altijd voor je klaar met ons deskundige advies. Tot snel!

Minder Info
Filteren
Filteren
  1. Merk
    Sunproof Fabrics for Outdoor
Filteren
Stofsoort
  1. Fluweel 1 item
  2. Jacquard 1 item
Minder
Merk
  1. Niedieck 21 items
  2. Nobodeco 4 items
  3. Nooteboom 1 item
  4. Sunproof Fabrics for Outdoor 1 item
  5. Textielstad Basic Quality 28 items
Minder

1 Item

1 Item