Crêpe

Crêpe

Crêpe is de algemene benaming voor stoffen met een korrelig en onregelmatig uiterlijk. Dat uiterlijk ontstaat door de binding, waarbij de bindingspunten zeer onregelmatig over de stof zijn verdeeld zodat er geen duidelijke lijnen zichtbaar zijn. Is dit de geschikte stof voor jouw creatie? Bestel hem nog voor 20.00 dan verzenden wij hem dezelfde dag nog!

Meer Info

Wat is crêpe?

Crêpe wordt gemaakt van crêpegarens; garens die flink gedraaid zijn. De vergelijking wordt weleens gemaakt met een koordje dat je heel sterk opdraait: dan gaat het krinkelen. Dat is ook wat er gebeurt met de hele fijne garens van de crêpestof. De naam van de stof zegt dus vooral iets over de garens.

De grondstoffen kunnen verschillen, er bestaat een wollen variant, een polyester-viscose kwaliteit en andere samenstellingen van grondstoffen zoals bijvoorbeeld een mix met een paar procent elastische garens erin verwerkt waardoor je een stretch-crêpe krijgt.

De overeenkomst tussen alle varianten is dat de stof altijd heel soepel is waardoor het prachtig om je lijf valt én het weinig kreukt.

Hoe verwerk je crêpe?

We adviseren om de crêpe-stof altijd voorzichtig te wassen omdat de stof kan krimpen of scheeftrekken, dit kan verschillen per kwaliteit van de stof, maar chemisch reinigen kan altijd.

Daarnaast is het bij sommige kledingstukken noodzakelijk om bepaalde onderdelen te verstevigen door de soepelheid van de stof. Daarvoor kun je tussenvoering gebruiken.

Loop je tegen vragen of problemen aan bij het wassen of het verstevigen van crêpe? Vraag ons gerust! Wij helpen je graag verder.

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
 1. Bloemen 16 items
 2. Dieren 2 items
 3. Dierenhuiden 5 items
 4. Fantasie 22 items
 5. Geometrisch 1 item
 6. Paisley 5 items
 7. Paneel & Rand 2 items
 8. Ruiten 1 item
 9. Stippen 5 items
 10. Uni / Effen 129 items
Minder
Stofsoort
 1. Crêpe 136 items
 2. Crêpe de Chine 51 items
 3. Crêpe de Satijn 3 items
 4. Keper 1 item
 5. Satijn 3 items
 6. Scuba 28 items
Minder
Materiaal
 1. Elastan 50 items
 2. Elastomeer 21 items
 3. Katoen 14 items
 4. Metaal 1 item
 5. Polyamide 4 items
 6. Polyesther 151 items
 7. Spandex 25 items
 8. Viscose 23 items
 9. Wol 11 items
 10. Zijde 5 items
Minder
Merk
 1. Liberty 8 items
 2. Renate Balestra 2 items
 3. Textielstad Basic Quality 19 items
Minder

188 Items

Pagina

188 Items

Pagina