Chiffon

Bij Textielstad kun je terecht voor iedere creatie, van A tot Z. Bij ons vind je niet alleen de ruimste keuze uit de mooiste stoffen, maar ook allerlei fournituren, decoratiemogelijkheden en zelfs naaimachines!

Meer Info

Wat is chiffon?

Chiffon is een dun type stof dat mooi en soepel valt. Het is een stof die licht van gewicht is, gemaakt van een sterke effenbinding. Vroeger werd deze stof meestal gemaakt van zijde maar tegenwoordig wordt het ook vaak gemaakt van polyester en viscose. De kwaliteit van de chiffon gaat daar zeker niet van achteruit, aangezien de eigenschappen van deze materialen niet meer te onderscheiden zijn van echt zijde.

Toch op zoek naar een ander type stof? Kijk hier eens verder naar de rest van onze collectie.

Hoe verwerk je chiffon?

Chiffon wordt vaak gebruikt voor avondkleding door de soepele en chique uitstraling. Bij de verwerking ervan is het wel belangrijk er op te letten een dunne naaimachinenaald te gebruiken. Eentje met dikte 60 of 70 is prima. Ook fijn garen is het best voor het mooiste eindresultaat. Voordat je gaat naaien kun je ook het beste dunne naalden gebruiken (en het liefst alleen spelden in de naaitoeslag) om zo min mogelijk beschadigingen te voorkomen.

Chiffon stof kopen?

Wij willen bij Textielstad het allerbeste voor onze klanten. We streven daarom niet alleen naar de beste kwaliteit van onze producten, maar ook naar de beste service. Bestel je voor 20:00? Dan zorgen wij ervoor dat je bestelling dezelfde dag nog de deur uit gaat. Bij een bestelling vanaf 50 euro sturen we het zelfs gratis naar je toe! Zo kun jij snel en voordelig aan de slag met je nieuwe creatie :).

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
 1. Bloemen 24 items
 2. Dierenhuiden 2 items
 3. Fantasie 24 items
 4. Harten 1 item
 5. Ruiten 1 item
 6. Stippen 10 items
 7. Strepen 14 items
 8. Uni / Effen 16 items
Minder
Stofsoort
 1. Ausbrenner 1 item
 2. Chiffon 93 items
Minder
Materiaal
 1. Elastan 13 items
 2. Elastomeer 7 items
 3. Polyamide 4 items
 4. Polyesther 87 items
 5. Viscose 16 items
Minder

93 Items

Pagina

93 Items

Pagina