Chambray

Chambray is een lichte, zachte stof in een platbinding. De stof is fijngeweven en heeft een ietwat onregelmatig gekleurd uiterlijk en een denimachtige look. Bij Textielstad bieden we de mooiste chambray stoffen aan tegen de scherpste prijs. In ons assortiment ook een aantal varianten van het merk Liberty, niet alleen prachtige kwaliteiten maar ook nog eens gecertificeerd met een biologisch gekeurd kenmerk.

Meer Info

Wat is chambray?

De naam chambray heeft de stof te danken aan de Franse gemeente Chambray, waar vandaan het textiel komt. Meestal wordt het gemaakt van 100 procent katoen, soms wordt er een aantal procent stretchgaren aan toegevoegd om de stof wat rekbaarder te maken. Het grootste verschil met spijkerstof is dat chambray een dunner weefsel is. Het is een dunnere stof die vaak gebruikt wordt voor het maken van zomerkleding zoals rokken, jurken en blouses. Ook voor mannenkleding is het een veelgebruikte stof, voornamelijk voor het maken van overhemden.

Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze uitgebreide collectie aan stoffen.

Hoe verwerk ik chambray?

Bij jeansstoffen wordt het gebruik van een jeansnaald sterk aangeraden, bij chambray stoffen is dit niet het geval. Omdat het weefsel veel dunner is dan denimstof is chambray eenvoudig te verwerken met een dunnere universele naaimachinenaald. Denk aan een dikte van 70-75. Bij een elastische chambray adviseren we een speciale stretchnaald.

Textielstad heeft een breed aanbod aan naaimachinenaalden. Bekijk hier ons assortiment.

Loop je tegen vragen of problemen aan bij het maken van je creatie, laat het ons weten! Wij helpen je graag verder :).

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
  1. Paisley 3 items
  2. Uni / Effen 4 items
Minder
Stofsoort
  1. Chambray 7 items
  2. Keper 4 items
Minder
Merk
  1. Liberty 3 items
Minder

7 Items

7 Items