Badstof

Badstof speelt, misschien wel onbewust, een essentiële rol in veel huishoudens. Baby’s vinden het heerlijk om na een warm bad ingepakt te worden in een badhanddoek en volwassenen genieten van een zachte badjas na een ontspannen douche. Daarbij zijn goede handdoeken een belangrijk onderdeel in de badkamer. Kortom: badstof is een product dat we dagelijks gebruiken, dus waarom zou je het niet gebruiken om een product te maken dat helemaal naar jouw wens is aangepast?

Filteren
Filteren
Kleur
Motief
 1. Strepen 1 item
 2. Uni / Effen 154 items
Minder
Stofsoort
 1. Badstof 155 items
 2. Doubleface 17 items
 3. Fleece 23 items
 4. Jacquard 9 items
 5. Tricot 3 items
 6. Wafeldoek 17 items
Minder
Materiaal
 1. Bamboo 23 items
 2. Katoen 153 items
 3. Polyesther 53 items
Minder
Merk
 1. Textielstad Basic Quality 111 items
Minder

155 Items

Pagina

155 Items

Pagina

Welke verschillende badstof heeft Textielstad?

Textielstad heeft verschillende kwaliteiten badstof. Eén daarvan is frotté: een dubbelgeluste badstof gemaakt van een 100 procent katoenen weefsel. Dit wordt geweven op een speciale machine met twee kettingen waarbij de kettingdraden tot lussen zijn gevormd. De ene ketting vormt de ondergrond van de badstof en de tweede ketting de lussen. Dit soort weefsel kan door de lussen veel vocht opnemen.

De ‘Badstof de Luxe’ is onze mooiste en zwaarste 100 procent katoenen kwaliteit badstof. Ook deze variant is een frotté en is al jaren onze topper. Door het gewicht van 400 gram is het een lekker volle stof die daardoor extra luxe aanvoelt.

Voor onder andere de verzorgingssector (bijvoorbeeld schoonheidsspecialisten en fysiotherapeuten) hebben we een nieuwe kwaliteit in ons assortiment: een stretch variant. Door de stretch is deze uitermate geschikt voor behandelstoelen.

Daarnaast hebben ‘Bamboo’, een superzachte fleece gemaakt van 40 procent bamboe en aan twee kanten te gebruiken, een wafeldoekvariant en een tricot badstof met 80 procent katoen.

Badstof kopen?

Let er bij het kiezen van de juiste badstof op of de stof wel of geen stretch heeft. Wanneer je er kledingstukken van gaat maken, adviseren wij een stof met stretch. Voor bijvoorbeeld handdoeken is een stretch-stof niet noodzakelijk.

Ga je aan de slag met een tricot badstof? Dan adviseren we voor de afwerking een Jersey-Twinnaald.