Krijtstreep

Textielstad heeft een breed assortiment van stoffen met motieven. Van sterretjes tot rondjes, of van hartjes tot streepjes. Vooral veel streepjes. De krijtstreep is daarbij misschien wel de populairste. Bekijk ons aanbod hieronder online of kom een keertje bij ons langs om de stoffen in het echt te bekijken.

Meer Info

Wat is de krijtstreep?

Het krijtstreep patroon bestaat, zoals eigenlijk iedereen wel weet, uit dunne en parallel lopende lijnen. Het patroon bestaat uit een ingeweven motief in een lap stof waar met één of meerdere weefseldraden een fijn of grof streepeffect wordt gemaakt. Hoe het eindresultaat eruit ziet kan verschillen. Het patroon kan zowel variëren in breedte van de streep als in de breedte tussen de strepen. Met de krijtstreep kun je daarbij een bepaald visueel effect creëren. Door de verticale loop van de lijnen kun je een optisch slanker en langer silhouet vormen.

Het populaire krijtstrepen-patroon is niet alleen geliefd bij de makers van maatpakken, maar ook bij de sporters. Binnen de honkbalwereld zijn er veel tenues voorzien van krijtstrepen. De eerste vereniging die daarmee begon was de Chicago Cubs, daarna volgden onder andere clubs als Minnesota Twins en New York Yankees.

Op zoek naar een andere stof? Bekijk dan deze pagina voor het gehele stoffenassortiment.

Kom gezellig een workshop volgen!

Wij streven niet alleen naar de beste kwaliteit van onze artikelen, maar ook om onze klanten te voorzien van het beste advies en de beste service. We geven daarom onder andere diverse workshops boordevol allerlei tips zodat jij lekker aan de slag kunt met je nieuwe stoffen. Kijk hier voor meer informatie daarover!

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Stofsoort
 1. Gabardine 2 items
 2. Kamgaren 2 items
 3. Keper 6 items
 4. Krijtstreep 13 items
 5. Linnen 1 item
 6. Tricot 2 items
Minder
Materiaal
 1. Elastan 10 items
 2. Elastomeer 1 item
 3. Katoen 1 item
 4. Linnen 1 item
 5. Lycra 2 items
 6. Polyamide 2 items
 7. Polyesther 14 items
 8. Spandex 1 item
 9. Viscose 13 items
 10. Wol 2 items
 11. Zijde 1 item
Minder
Merk
 1. Collection Royal 1 item
Minder

17 Items

17 Items