Kunstzijde

Kunstzijde

Op zoek naar een zijde stof, of stof met een zijde look? Textielstad heeft het allemaal. Bekijk het aanbod hieronder online of gezellig een keertje langs bij ons in Tilburg. Daar staan we altijd voor je klaar met ons beste en deskundige advies.

Meer Info

Wat is zijde?

Zijde is een natuurlijke stof van hoogwaardige kwaliteit. De basis, het garen, wordt gemaakt door de zijderups. Door het natuurlijke filament garen ontstaat er een prachtige kleur met een mooie glans. De afgelopen jaren staat de ontwikkeling van imitatie zijde echter niet stil. Er zijn steeds meer en mooiere stoffen met een zijde look en (bijna) dezelfde draag eigenschappen als een stof van 100 procent natuurlijke zijde.

Toch op zoek naar een andere stof? Bekijk hier ons volledige assortiment.

Hoe verwerk je zijde stoffen?

Voor de verwerking van zijde adviseren we het gebruik van dunne naalden, dikte 60 of 70. Het best kun je voor een elk project een nieuwe naald gebruiken om er zeker van te zijn dat de naald nog perfect is en niet aan de draden trekt van de stof. De draadspanning mag iets losser ingesteld worden normaal. Tussen 2 en 3.

Zijde stof kopen?

Bestel je voor 20:00? Dan zorgen wij ervoor dat je pakketje dezelfde dag nog de deur uit gaat. Bij een bestelling vanaf 50 euro versturen we het zelfs gratis. Zo kun jij snel en voordelig aan de slag met je nieuwe creatie.

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
 1. Bloemen 42 items
 2. Fantasie 17 items
 3. Geometrisch 3 items
 4. Paisley 1 item
 5. Ruiten 2 items
 6. Stippen 9 items
 7. Strepen 1 item
 8. Effen 53 items
Minder
Stofsoort
 1. Jacquard 1 item
 2. Keper 8 items
 3. Kunstzijde 128 items
 4. Voile 1 item
Minder
Materiaal
 1. Cupro 17 items
 2. Elastan 11 items
 3. Elastomeer 23 items
 4. Polyamide 9 items
 5. Polyesther 19 items
 6. Spandex 1 item
 7. Viscose 95 items
 8. Zijde 15 items
Minder
Merk
 1. Poppy 1 item
Minder

128 Items

Pagina

128 Items

Pagina