Dupion Zijde

Dupion Zijde

Textielstad heeft het ruimste assortiment aan stoffen en naaiaccessoires. Voor iedere creatie kun je bij ons terecht, van patronen tot fournituren en alles daar tussen in. Ook voor dupion zijde ben je bij ons aan het goede adres. Bekijk onze uitgebreide collectie hieronder, of kom gezellig een keertje langs!

Meer Info

Wat is dupion zijde?

Dupion zijde is net als het standaard zijde een glanzende stof. Het wordt geweven van een onregelmatige, ruwe zijde, meestal van twee verschillende kleuren draden. Daardoor ontstaat er een onregelmatige structuur, en verandert de stof vaak van kleur in het licht. Die natuurlijke glans geeft de stof een luxe uitstraling, maar door de oneffenheden in het weefsel krijgt het ook juist weer een sportieve, nonchalante look.

Door deze eigenschappen is de stof voor vele doeleinden geschikt: of je er nu een avondjurk of een leuk vlot jasje van maakt, het is er allemaal geschikt voor.

Hoog draagcomfort

Daarnaast is het draagcomfort van deze stof ook erg hoog. Bij hogere temperaturen ademt de zijde en zorgt het ervoor dat je je warmte kwijt kunt. Bij lagere temperaturen heeft de stof juist de eigenschap om de lichaamswarmte vast te houden.

Toch op zoek naar een ander type stof? Bekijk dan eens hier onze volledige stoffencollectie.

Dupion zijde kopen?

Bestel je voor 20:00? Dan zorgen wij ervoor dat je pakketje dezelfde dag nog verstuurd wordt. Bij een bestelling vanaf 50 euro sturen we het zelfs gratis naar je toe. Zo kun jij snel en voordelig aan de slag met je nieuwe creatie ;).

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Materiaal
  1. Zijde 51 items
Minder
Merk
  1. Dupion 50 items
  2. Textielstad Basic Quality 2 items
Minder

53 Items

53 Items