Ongebleekt Katoen

Op zoek naar pitjeskatoen? Of stof om een proefmodel van je nieuwe creatie te maken? Dan zit je op deze pagina helemaal juist. Bekijk de stoffen hieronder online, of kom gezellig een keertje langs bij ons in de winkel om de stoffen in het echt te bekijken.

Meer Info

Wat is pitjeskatoen?

Katoenen stoffen worden gemaakt van de katoenplant. Pitjeskatoen is daarin een aparte categorie. Dit ongebleekte katoen is ecru kleurig en je ziet er goed allerlei zwarte puntjes in zitten. Die puntjes zijn restjes zaden die tussen de katoenvezels zijn blijven zitten. De stof heeft geen tot weinig bewerkingen ondergaan waardoor het dus heel natuurlijk en puur is gebleken.

Pitjeskatoen wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van een toile. Dat is een proefmodel van een kledingstuk. Zo kun je een model helemaal naar wens aanpassen zonder daarvoor duur stof te moeten gebruiken. Daarnaast kun je gemakkelijk op pitjeskatoen tekenen om de aanpassingen aan te geven. Vervolgens kun je het definitieve patroon aan de toile aanpassen.

Krimp bij het wassen! 

Bij het wassen van pitjeskatoen zal de stof krimpen, zoals vaak het geval is bij natuurlijke stoffen. Wel wordt de stof daar in dit geval soepeler en mooier, en ook lichter van kleur, van.

Toch op zoek naar ander katoen? Bekijk eens hier onze volledige stoffencollectie!

Pitjeskatoen kopen?

Bestel je voor 20:00? Dan zorgen wij ervoor dat je pakketje dezelfde dag nog de deur uit gaat. Bij een bestelling vanaf 50 euro versturen we het zelfs gratis! Zo kun jij snel en voordelig aan de slag met je nieuwe creatie! ;)

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Stofsoort
  1. Jute 1 item
  2. Kaasdoek 1 item
  3. Ongebleekte katoen 5 items
Minder

7 Items

7 Items