Teflon

Textielstad is de grootste stoffenwinkel van Nederland, zowel online als offline! Bij ons kun je dus ook terecht voor teflon stoffen. Bekijk hieronder rustig het aanbod, of kom eens gezellig langs.

Bestel je voor 20:00? Dan zorgen wij ervoor dat je pakketje dezelfde dag nog de deur uitgaat. Bij een bestelling vanaf 50 euro sturen we het zelfs gratis naar je toe! Zo kun jij snel en voordelig aan de slag met je nieuwe creatie ;).

Meer Info

Wat is teflon?

Teflon stoffen zijn soepele en sterke stoffen, en hebben een bepaalde bewerking gehad waardoor ze water- en vuilafstotend zijn. Het wordt door die eigenschap veel gebruikt voor het maken van trenchcoats, parka’s en outdoor kleding. Ook wind-schermdoeken worden vaak van teflon gemaakt. Je kunt er dus eigenlijk allerlei kanten mee op!

Hoe verwerk je teflon?

Teflon is prima te verwerken, een bijkomend pluspunt is dat het niet per se afgewerkt hoeft te worden omdat het niet rafelt. Wel is het belangrijk om de juiste naald te gebruiken voor het mooiste resultaat. Heb je daar vragen over? Stel ze gerust! Dat kan zowel telefonisch als per mail of via de chat. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze winkel voor persoonlijk advies.

Daarnaast is het ook belangrijk te letten op het spelden. Spelden kunnen namelijk kleine gaatjes achterlaten in stoffen zoals teflon. Je kunt eventueel spelden in de naadtoeslag, dan vallen de eventuele gaatjes na het naaien naar binnen, maar je kunt ook Wonder Clips van Prym gebruiken. Hiermee kun je alles aan elkaar zetten zonder een gaatje achter te laten in de stof.

De Wonder Clips en andere handige tools vind je hier!

Minder Info
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.