Biologische Stoffen

Biologische Stoffen

Textielstad vindt betrouwbaarheid belangrijk. Daarom zijn alle stoffen in onze bio-afdeling gecertificeerd. Door het gebruik van biologisch katoen zijn deze stoffen in het bijzonder geschikt voor baby- en kinderkleding. We hebben de bio-katoentjes in allerlei leuke printjes.

Meer Info

Wanneer is katoen biologisch?

Biokatoen (of organisch katoen zoals het ook wel wordt genoemd) komt van de katoenplant, net als ‘normaal’ katoen. Biologisch katoen is echter niet genetisch gemodificeerd en voor de groei en verwerking ervan worden geen chemische middelen of pesticiden gebruikt. Daarnaast gebeurt de kleuring ook zo natuurlijk mogelijk. Katoenboeren moeten aan strenge eisen voldoen om hun productie biologisch te mogen noemen. De stoffen mogen bijvoorbeeld geen schadelijke chemicaliën of pesticiden bevatten. Verfstoffen mogen niet kankerverwekkend of schadelijk zijn en er wordt getest op veiligheid. Dat laatste is met name belangrijk om te bepalen of de stoffen ook veilig zijn voor baby’s voor als er speeksel of dergelijke bij kan komen.

Welke voordelen heeft biologisch katoen?

Bij het verbouwen van organisch katoen wordt voor de bemesting van de grond plantaardig en dierlijk afval gebruikt en worden er insecten ingezet in plaats van bestrijdingsmiddelen. Naast dat het beter is voor het milieu hebben biologische stoffen ook nog een ander voordeel. Bio-katoen is namelijk zachter van structuur en het ademt beter waardoor het dragen ervan nog comfortabeler is. Voor baby’s en kinderen is het nog eens extra geschikt. Omdat hun immuunsysteem nog niet volgroeid is, zijn ze gevoeliger voor allergieën en eczeem. Vooral voor kinderen met een allergie adviseren wij daarom biologische stoffen, zij verdragen organisch katoen vaak beter dan het ‘normale’.

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Motief
 1. Bloemen 16 items
 2. Dieren 13 items
 3. Dierenhuiden 9 items
 4. Geometrisch 1 item
 5. Sterren 1 item
 6. Stippen 1 item
 7. Uni / Effen 57 items
Minder
Stofsoort
 1. Boord 9 items
 2. Fleece 10 items
 3. French Terry 12 items
 4. Katoentje 6 items
 5. Nicky velours 5 items
 6. Poplin 21 items
 7. Tricot 53 items
Minder
Materiaal
 1. Elastan 54 items
 2. Katoen 98 items
 3. Polyesther 5 items
Minder
Merk
 1. Organic Quality 12 items
Minder

98 Items

Pagina

98 Items

Pagina