Tussenvoering

Tussenvoering

Hoewel de voering niet direct zichtbaar is in de quilt, vormt deze wel een heel belangrijk onderdeel van het resultaat. Het belangrijkste verschil tussen een patchwork en een quilt is zelfs de tussenvoering. Door de juiste voering te kiezen met comfort en duurzaamheid zorg je ervoor dat je het langs kunt genieten van je creatie.

Meer Info

Welke tussenvoering is het best voor jouw quilt?

Er zijn veel verschillende soorten tussenvoeringen die je kunt verwerken in een quilt, dat maakt de keuze er niet altijd gemakkelijker op. Het hoofddoel van de tussenvoering is dat het de quilt dikte en warmte geeft. Wat voor vulling je gebruikt is van invloed hoe warm en hoe dik je quilt wordt. Voeringen zoals dons, wol, zijde en katoen geven allemaal een goede warmte-isolatie.

Wollen isolatie is erg makkelijk om mee te werken, hetzelfde geldt voor katoen. Al moet er bij die laatste wel rekening mee gehouden worden dat de quiltlijnen dicht bij elkaar liggen om opeenhoping en klontering te voorkomen. Katoen-polyester vullingen combineren de goede eigenschappen van katoen en de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van polyester. Daarnaast is het makkelijk om mee te werken. Polyester is overigens niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar ook anti-allergisch.

Zijden vullingen vragen overigens wel om speciale technieken om het goed te verwerken. Houd daar rekening mee voordat je besluit hiermee te werken. Heb je vragen over de verwerking ervan? Vraag ons gerust om advies!

Advies nodig? Textielstad helpt verder!

Om de beste voering voor jouw quilt te kiezen, is het belangrijk van te voren te weten hoe je de quilt gaat gebruiken en hoe je wilt gaan quilten. Als je een quilt vaak gebruikt, bijvoorbeeld een kinderquilt, dan moet de voering stevig en wasbaar zijn. Een wandkleed bijvoorbeeld zal veel minder tot niet gewassen worden waardoor een andere voering ook volstaat.

Heb je vragen of twijfels over de beste vulling voor jouw quiltcreatie? Stel ze gerust, wij helpen je graag verder!

Minder Info

22 Items

22 Items