Quilt

Op zoek naar de juiste materialen voor je quilt-project? Textielstad heeft alles dat je nodig hebt voor quilt of patchwork: stoffen, fournituren, tools, templates en boeken, noem maar op! Op onze speciale quiltafdeling hieronder vind je alles dat je nodig hebt. Je kunt alles zowel online bekijken en bestellen, of bij ons in de winkel. Kom eens gezellig langs!

Meer Info

Wat is quilten?

Quilten wordt ook wel ‘doorpitten’ genoemd. Dit is een handwerktechniek waarbij drie lagen textiel met een doorstiksteek op elkaar genaaid worden. Het resultaat dat vervolgens ontstaat wordt ‘sandwich’ genoemd, het uiteindelijke eindresultaat een ‘quilt’. Er bestaan verschillende technieken om dit te doen; zowel met de hand als machinaal.

Zo kan er voor de bovenste laag (de top) een patchwork gebruikt worden, waarbij de quiltsteekjes ter accentuering rond de blokpatronen worden gemaakt. Bij de ‘applicatie-quilts’-techniek worden één of meerdere stukjes stof op een effen top genaaid, daar omheen worden dan motieven gequilt.

Als de top niet van patchwork is, kan het met quilten extra worden versierd. En zo zijn er nog veel meer manieren om te quilten. Wil je hier meer over weten? Vraag ons gerust om hulp of advies!

Snel en voordelig!

Bestel je voor 20:00 jouw quilt-benodigdheden? Dan zorgen wij ervoor dat je pakketje dezelfde dag nog met de post mee gaat. Bij een bestelling vanaf 50 euro doen we dat zelfs gratis! Kun jij snel en voordelig gaan quilten ;).

Minder Info

10 Items

10 Items