Paspoppen

Paspoppen maken het creëren van je eigen outfits een stuk gemakkelijker. Het geeft je de mogelijkheid om aan een kledingstuk te werken terwijl het in de natuurlijke pasvorm is, terwijl je je handen vrij hebt om aan elk deel van het kledingstuk te werken. Daarbij krijg je al veel sneller een idee van het eindresultaat dan wanneer het op een vlakke tafel ligt. Textielstad heeft de meest uitgebreide collectie paspoppen. Neem een kijkje online of kom eens naar onze winkel, dan kun je de paspoppen in levenden lijve bekijken!

Meer Info

De paspop is aan te passen naar ieder lichaam!

Alle paspoppen van Textielstad zijn in maat verstelbaar waardoor je hem volledig aan kunt passen naar je eigen maten. Dit kan voor de halswijdte, borstomvang, heupwijdte en taillewijdte. Daarnaast kun je bij de 8-delige paspoppen de hoogte van de torso instellen voor de juiste lichaamslengte. Bij de 4-delige paspoppen is dit niet het geval.

Ondanks de vele verstellingsmogelijkheden kunnen er behoeften blijven bestaan waaraan de pop niet aangepast kan worden. Bijvoorbeeld waarbij de buste en taille zijn aangepast aan de juiste maat, maar het heupgebied moet worden aangepast buiten het vermogen van de heupverstellers. Op een rijtje een aantal tips die je kunt gebruiken voor het verstellen van specifieke delen.

De heupen: gebruik polyestervulling, bruin papier, noppenfolie, watten, schuim of een crêpe verband om op te vullen.

Taille: gebruik dunne reepjes schuim, om gelijkmatig te verdelen over de taille. Bouw de dikte op totdat de juiste maat is bereikt.

Als je wilt, kun je erna een pulloverhoes maken voor je kleermakersmodel om eventuele toegevoegde vulling te verbergen. Gebruik materiaal dat zich gemakkelijk over het lichaam uitstrekt.

Hoe meet je het beste je maten op?

Wij adviseren altijd om iemand je te laten helpen bij het controleren en vastleggen van je basislichaamsmetingen. Trek de centimeter strak tijdens het meten, maar niet té strak, rond het volste deel van elk lichaamsgebied.

Heb je na het afschaffen van je paspop om meteen te beginnen aan nieuwe creaties? Kijk eens op onze blog voor tips en inspiratie!

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Merk
  1. Adjustoform 17 items
  2. Prym 6 items
  3. SewMate 1 item
Minder

24 Items

24 Items