Stop- en crewelnaalden

Op zoek naar een stopnaald of crewelnaalden? Dan ben je bij Textielstad aan het juiste adres! Wij bieden een breed assortiment aan (handwerk)naalden. Bestel je voor 20:00? Dan zorgen wij ervoor dat je bestelling vandaag nog met de post mee gaat. Zo kun jij zo snel mogelijk aan de slag met je nieuwe creatie! ;)

Meer Info

Wat zijn crewelnaalden?

Crewelnaalden worden gebruikt voor crewelborduurwerk. Dit wordt ook wel crewelwork genoemd.
Dit is een decoratieve vorm van borduren, waarbij gewerkt wordt met wol. Er worden verschillende borduursteken gebruikt waarmee een ontwerp wordt gevolgd. Zo ontstaat er uiteindelijk een figuur. Deze techniek is al duizenden jaren oud. De techniek werd toegepast in het Tapijt van Baveux, in Jacobijns borduurwerk en in de Quaker tapestry.

Daarnaast zijn deze naalden ook zeer geschikt als naainaald, of voor fijn borduurwerk. Ze zijn zo fijn als een naainaald, maar hebben een wat groter oog. Wanneer je moeite hebt met de draad door het oog van de naald te krijgen, is dit een prima alternatief voor een gewone naainaald. Textielstad heeft daar overigens ook speciale blindennaalden voor.

Wat zijn stopnaalden?

Stopnaalden worden letterlijk gebruikt om je werk te stoppen. Oftewel: het dichtstoppen van gaten in je werk. Denk daarbij aan het stoppen van een gaatje in je favoriete trui. In feite is een stopnaald dus een repareernaald. Stopnaalden zijn vaak wat dikker en hebben een wat stompere punt dan de meeste andere naalden.

Toch op zoek naar een ander type naald? Bekijk dan het volledige, uitgebreide assortiment.

Hulp of advies nodig?

Textielstad helpt je graag verder. Heb je vragen over welke naald het beste past bij jou project? Vraag ons gerust om hulp, wij helpen je graag verder! Je kunt ons telefonisch bereiken, per mail of via de chat, maar je bent natuurlijk ook altijd van harte welkom om langs te komen bij ons in de winkel.

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur

9 Items

9 Items