Stofscharen

Stofscharen zijn scharen die uitsluitend voor het knippen van stof worden gebruikt. Textielstad heeft een ruim aanbod aan scharen en rolmessen, waaronder de stofschaar. Bekijk onze collectie online of in de winkel! Voor 20:00 besteld, is diezelfde dag nog verzonden!

Meer Info

De verschillen tussen schaar en stofschaar

Stofscharen wijken af van andere schaarsoorten wat betreft vormgeving. De twee ogen zijn vaak asymmetrisch waarbij je het langwerpige oog tijdens het knippen onderaan houdt. Hierdoor kun je de schaar onder een groot stuk stof doorhalen. Daarbij hebben stofscharen een extra scherpe snede om te voorkomen dat de schaar in de stof blijft hangen en daarmee rafels veroorzaakt.

Toch op zoek naar een ander type schaar? Bekijk ons hele aanbod hier!

Hoe houd je je stofschaar het langst goed?

Voor het beste knipresultaat is het belangrijk om je stofscharen zo optimaal mogelijk te houden. Misschien wat overbodig maar zeker niet onbelangrijk: gebruik je stofschaar alléén voor het knippen van stof. Gebruik je hem voor andere materialen, dan is de kans groot dat de schaar snel bot wordt. Ons advies is dan ook om hem altijd op te bergen in je naaibox, voordat hij per ongeluk in de knutseldoos of de keukenla belandt.

Daarnaast adviseren we altijd om de stofschaar na gebruik schoon te maken met een schone en droge doek. Natuurlijk zal je stofschaar na een tijd in gebruik alsnog wat botter worden, dan kun je hem zonder problemen slijpen.

Heb je vragen over het juiste type schaar voor jouw project? Stel ze gerust! Wij helpen je graag verder :).

Minder Info
Filteren
Filteren
Merk
  1. Prym 29 items
  2. Finny 2 items
Minder

31 Items

31 Items