Paspelband

Paspelband is een gemakkelijke manier om je kledingstuk te decoreren. Bij Textielstad hebben we meer dan honderd verschillende: met printjes, in effen kleuren, met of zonder stretch. Voor ieder wat wils! Bestel je voor 20:00? Dan sturen we je bestelling dezelfde dag nog naar je op. Bij een minimaal bestelbedrag van 50 euro doen we dat zelfs gratis. Zo kun jij snel en voordelig beginnen aan je nieuwe project ;).

Meer Info

Wat is paspelband?

Paspelband is een reep stof dat over een koord gevouwen is, en gebruikt wordt om tussen de naden te stikken. Dit levert een decoratief effect op. Paspelband wordt verwerkt in verschillende kledingstukken, bij tassen of bijvoorbeeld kussens. Er zijn diverse soorten paspelbanden, met stretch of zonder stretch, en van verschillende stofsoorten zoals katoen, polyamide of kunstleder.

Paspelband wordt ook wel pipingband genoemd.

Toch op zoek naar een ander soort (decoratief) band? Bekijk dan ons gehele aanbod!

Paspelband zelf maken

Is de paspelband waar jij naar op zoek bent niet beschikbaar? Dan kun je hem gewoon heel gemakkelijk zelf maken! Textielstad heeft een enorm aanbod aan stoffen en koordjes dat zeer geschikt is om paspelband van te maken. Als eerste teken je stroken van ongeveer 3 centimeter breed, diagonaal op enkele stof en deze knip je uit. Leg dan het koord in het midden van de strook stof, vouw de stof dubbel en speld de rand vast. Met een blinde rits-voetje naai je vlak langs het koord dat tussen het dubbelgevouwen stof ligt. Hierdoor houd je voldoende naad over om de paspelband aan de kleding vast te kunnen naaien.

Heb je nog vragen over het zelf maken van een paspelband, of over de verwerking in de kleding ervan? Stel ze gerust aan ons! Wij helpen je graag verder :).

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur

123 Items

Pagina

123 Items

Pagina