Kloskant

Textielstad heeft verschillende soorten lintjes en bandjes, waaronder diverse kanten. Een daarvan is kloskant. Nergens bestel je zo voordelig als bij ons! Plaats je een bestelling voor 20:00? Dan wordt het vandaag nog verzonden. Bij een minimaal bestelbedrag van 50 euro zelfs gratis!

Meer Info

Hoe ontstaat kloskant?

Kloskant is een bepaald type kanten band dat ontstaat door een bepaalde manier van vlechten met meerdere draden. Iedere draad is op een klosje gewikkeld. Het klosje dient als voorraad en heeft een soort steeltje waaraan het vastgepakt wordt. Een ervaren kantklosster kan zo wel met honderden klosjes tegelijk werken. Die klosjes worden heel snel om elkaar heen geslagen, na het maken van een aantal slagen wordt er een speld in het patroon gestoken. Dat zorgt ervoor dat het vlechtwerk op zijn plaats blijft. Als een klosje leeg raakt, wordt er een nieuwe draad omheen gewonden dat aan het einde van de oude draad wordt vastgeknoopt. Dat knoopje wordt met een fijne schaar zo kort mogelijk afgeknipt.

Ben je toch op zoek naar een ander soort band? Bekijk ons hele aanbod!

Kloskant kopen?

Heb je vragen over het kloskant of over de verwerking ervan? Stel ze gerust aan ons, wij helpen je graag verder. Dat kan telefonisch, per mail of per chat, of gewoon persoonlijk bij ons in de winkel. Daar staan we zes dagen per week voor je klaar.

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Merk
  1. Prym 13 items
Minder

92 Items

Pagina

92 Items

Pagina