Kantenband

Kantenband wordt ook wel stabiliseringsband genoemd. Het wordt aangebracht, zoals de naam al aangeeft, ter stabilisering van kanten van vesten, mantels, de breuklijn van revers, armuitsnijdingen, schoudernaden, de insteek van zakken, splitten en zomen. Bij Textielstad hebben we divers kantenband in het aanbod. Bestel je voor 20:00? Dan sturen we je bestelling vandaag nog naar je op. Bij een minimaal bestelbedrag van 50 euro verzenden we het, binnen Nederlands, zelfs gratis!

Meer Info

Kantenband van Vlieseline

Bij Textielstad hebben we kantenband van het Duitse merk Vlieseline in het assortiment. Deze is voor bijna alle stoffen te gebruiken. Het voorkomt dat het stof uit zakt en de originele vorm behouden wordt. Daarnaast is het erg handig in gebruik en kan het gewoon opgestreken worden.

Toch op zoek naar iets anders? Bekijk dan ons volledige, uitgebreide assortiment aan banden en fournituren.

Hoe verwerk je kantenband?

Het kantenband van Vlieseline is erg makkelijk te gebruiken. Leg het op de juiste plaats waar je de stof wilt stabiliseren, met de kleeflaag op het stof. Met lichte druk strijk je het binnen 8 seconden vast. Bij rondingen moet het band in kleine plooitjes gelegd worden om de juiste vorm te verkrijgen. Het kantenband mag niet ingeknipt worden want dan knip je namelijk de draden kapot die in de lengterichting verwerkt zitten. Deze draden zorgen voor de stevigheid in het kantenband. Nadat het kantenband is vast gestreken moet je het nog ongeveer 20 minuten af laten koelen.

Maak van te voren altijd een proeflapje om te testen of de vlieseline het juiste resultaat en een goede hechting oplevert.

Heb je nog vragen over de verwerking van kantenband? Stel ze gerust aan ons, wij helpen je graag verder!

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Merk
  1. Prym 2 items
  2. Vlieseline 15 items
Minder

17 Items

17 Items