Franjes, Flosjes & Galon

Op zoek naar decoratie om je zelfgemaakte outfit nog meer glans te geven? Wellicht zijn franjes, flosjes of galonband een leuke toevoeging. Textielstad heeft er een ruime keuze in. Bekijk hieronder ons aanbod of kom gezellig een keertje langs in Tilburg om al onze artikelen in het echt te bewonderen.

Meer Info

Wat zijn franjes, flosjes en galonband?

Er zijn veel soorten franjes, dit siertextiel wordt aangebracht op een rand van een textiel-item zoals bijvoorbeeld een vlag of epauletten. Al sinds de 17e eeuw worden franjes veelvuldig gebruikt ter decoratie. Vooral in West-Europa, toen destijds rijkdom en luxe artikelen zich tijdens de Renaissance uitbreidden, kreeg de franje nog meer populariteit.

Daarnaast hebben we ook diverse bandjes met flosjes. Dit is een decoratief band met zachte bolletjes, ook wel pompoentjes genoemd. Leuk voor verschillende (kinder)kleding en interieurdecoratie. Dit band wordt ook wel eens pompon-band genoemd.

Galon is een lint, koord of band dat geweven is, meestal van gouddraad, zilverdraad, kant of borduurwerk. Het wordt vooral decoratief gebruikt, bijvoorbeeld voor de bekleding van militaire en politie-uniformen, kerkelijke kleding of bijvoorbeeld gordijnen en stoffering.

Toch op zoek naar ander soort band? Bekijk dan ons hele assortiment!

Franjes, flosjes of galonband kopen?

De franjes, flosjes of het galonband gevonden waarnaar je op zoek was? Bestel dan snel! Want voor 20:00 besteld, betekent dat we het dezelfde dag nog naar je toesturen! Bij een minimaal aankoopbedrag van 50 euro sturen we het zelfs gratis naar je toe!

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur
Merk
  1. Prym 12 items
Minder

113 Items

Pagina

113 Items

Pagina