Broekstootband

Een broekstootband is een stevige band die gebruikt wordt om een betere vorm en bescherming van de onderste rand van een broek of pantalon te creëren. Textielstad heeft dit soort band in verschillende breedtes, tegen een scherpe prijs. Bestel je voor 20:00? Dan wordt je bestelling vandaag nog verzonden. Bij een minimaal bestelbedrag van 50 euro versturen we het, binnen Nederland, zelfs gratis naar je op. Zo ben je bij ons altijd verzekerd van een voordelige en snelle aankoop!

Meer Info

Wat is broekstootband?

Een broekstootband is een polyester bandje dat bedoeld is ter versteviging van de onderkant van een broekspijp. Het is ietwat stug maar blijft toch soepel. De band wordt verwerkt op of in de zoom van de broekspijp, daardoor valt de broekspijp beter en blijft mooi gevormd. Daarbij geeft de band extra bescherming aan de onderzoom waardoor beschadigingen en rafels worden voorkomen.

Ook om een scherpe vouw in de broekspijp van een pantalon te persen wordt broekstootband gebruikt. De vouw valt er door het band mooi scherp in. Broekstootband wordt voornamelijk gebruikt in herenpantalons, maar je kunt het net zo goed verwerken in een kinderbroek of nette damesbroek.

Is broekstootband toch niet helemaal waar je naar op zoek bent? Bekijk dan hier de rest van onze verschillende soorten band.

Hulp nodig? Volg eens een workshop!

Heb je hulp nodig bij de verwerking van broekstootband? Stel ze gerust aan ons, wij helpen je graag verder! Je bent altijd welkom bij ons in de winkel in Tilburg voor persoonlijk advies. Daarnaast bieden we ook verschillende workshops aan boordevol tips en tricks voor het maken van kleding. Bekijk de beschikbare data en schrijf je snel in! :)

Minder Info
Filteren
Filteren
Kleur

5 Items

5 Items