Bij ons vind je heel veel leuke soft shells waarmee je comfortabele, sportieve én stijlvolle outdoorkleding maakt. Ben jij veel buiten? Of wil je simpelweg iets moois maken zodat je het hele jaar door buiten kán zijn? Lees dan snel verder en ontdek alle voordelen en handigheidjes van soft shell.

 

 softshell ski-jas

De kenmerken

Dit materiaal staat er onder andere om bekend dat het erg licht van gewicht is en goed ademt. Door de waterafstotende coating en de fleece-achtige binnenkant is deze stof perfect voor buitenactiviteiten waarbij ook kans is op een regenbui. Er worden steeds vaker winterjassen gemaakt van soft shell. Dit komt doordat het materiaal prettig aanvoelt op de huid door de zachte binnenkant en door de temperatuur-regulerende functie.

 

 softshell buitenjas

 

De mogelijkheden

Met soft shell kun je ontzettend veel kanten op wat outdoor-kleding betreft. Zo hebben we hierboven al de winterjassen benoemd, maar daarnaast kun je ook denken aan sportjacks, tussenjassen, wandelbroeken en skikleding. Door de coating en de ademende functie is dit materiaal geweldig voor allerlei buitensporten en activiteiten. Zo ga je er net zo gemakkelijk een groot stuk mee rennen als dat je een soft shell-vest of jas toevoegt aan je skiuitrusting om je nét wat warmer te houden.

 

 softshell ski

 

De verwerking

Misschien zou je het niet denken maar soft shell is een erg eenvoudige stof om te verwerken. Ondanks dat de stof relatief dikker is dan een tricot is een normale naaimachine uiterst geschikt. De perfecte naalden voor soft shell-creaties zijn deze microtex-naalden.

 

De details

Natuurlijk hebben we ook nog verschillende extraatjes die een ontwerp van soft shell nog stijlvoller en/of functioneler maken. Zo vind je in ons assortiment reflecterend garen en applicaties en zelfs reflecterende banden. Op deze manier ga je ook als het donker is warm én veilig naar buiten.  

Heb jij onze nieuwste soft shells al gezien? 

 

softshell