Transparante ritsen zijn ideaal voor wanneer je niet de juiste kleur rits kunt vinden voor je creatie. Doordat deze ritsen voorzien zijn van een transparante band is deze niet direct zichtbaar en zal de rits niet opvallen. De transparante ritsen zie je vaak terug in tassen, sport- en outdoorkleding. 

 

Transparante rits

 

Bij ons vind je vijf verschillende soorten transparante ritsen die we hieronder kort toelichten! Zo weet je welke rits je het beste kunt kiezen voor jouw ontwerp. ;) 

4 MM NIET-DEELBARE RITSEN

Dit zijn ritsen met een gesloten uiteinde die voornamelijk voor jurken, rokken en bloezen gebruikt worden. We hebben verschillende lengtes in de niet-deelbare ritsen, van 18 tot 60 cm. De meeste niet-deelbare ritsen hebben een brede vertanding en geverfde trekker. Ook hebben wij een niet deelbare rits met een druppelvormige trekker. Dit is een ritssluiting die voornamelijk in kleding wordt gebruikt die licht van gewicht is, zoals jurken. 

4MM DEELBARE RITSEN

De deelbare ritsen hebben een open einde. Deze zie je bijvoorbeeld vaak terug in jassen en vesten. De deelbare ritsen zijn er van 25 tot 80 cm en hebben allemaal een druppelvormige trekker. 

6MM GROF NIET-DEELBARE RITSEN

De grof niet-deelbare ritsen zijn voorzien van een grote bloktand vertanding (6mm). Hierdoor krijgt jouw creatie een stoere uitstraling! Deze ritsen zijn er in een lengte van 15 cm en hebben een gesloten einde. 

6MM GROF DEELBARE RITSEN

De grof deelbare ritsen hebben een open einde. De ritsen hebben net zoals de grof niet-deelbare ritsen een stoere bloktand vertanding en zijn bij ons te verkrijgen met een lengte van 40 tot 70 cm.

6MM GROF DUBBEL-DEELBARE RITSEN

Dit zijn ritsen met een dubbel open einde. De rits kan dus zowel open van boven naar beneden als van beneden naar boven. Dit zijn ideale ritsluitingen voor een jas! Bijvoorbeeld met fietsen of autorijden is het gemakkelijk als je jas van onder ook een stukje open geschoven kan worden. De grof dubbel-deelbare ritsen zijn er met een bloktand of brede vertanding en verkrijgbaar van 40 tot 70 cm. 

 

Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden in de transparante ritsen. Van verschillende lengtes tot niet-deelbaar, deelbaar of dubbel-deelbaar.  Voor iedere creatie hebben we een passende rits! 

 

ps. Wil je het verschil weten tussen deelbare- en niet-deelbare ritsen en tussen de verschillende soorten ritsen? Lees dan dit blogbericht!