Creatief bezig zijn vinden we ontzettend leuk! Maar tot het resultaat komen die je voor ogen had, is vaak erg lastig en daar gaat veel tijd in zitten. Niet dat dit erg is! We zijn immers echte creatievelingen. Toch kunnen we soms wel wat hulp gebruiken en vaak is deze dichterbij dan we denken! Zo zijn er héél veel tools en handigheidjes die ons goed op weg kunnen helpen. Dree neemt jullie daarom mee op ontdekkingstocht en laat jullie kennismaken met de handigste items. Ontdek welke tools volgens haar onmisbaar zijn en waarom! Maak kennis met haar favoriete items: de draaddoorsteker, wondertape en de hoek- en kantenvormer

Tips & Tricks van Dree

Een draaddoorsteker is, naar mijn mening, dat wat iedereen in zijn of haar koffertje moet hebben! Deze kleine tool maakt het doorhalen van de draad door het ieniemienie oogje van de naald zoveel eenvoudiger. Er zitten wel eens van die dagen tussen dat dit zelf niet wil lukken en laten we eerlijk zijn, dat is ontzettend frustrerend. Laat staan als je nog aan je ontwerp moet beginnen... Daarom vind ik dit item zo geweldig! 

 

Een andere favoriet van is de hoek- en kantvormer. Dit puntig tooltje zorgt ervoor dat je eenvoudig mooie, strakke hoeken kunt maken. Perfect voor kraagjes, pockets en simpelweg het omzomen van je kledingstuk. Dankzij dit kleine dingetje ziet het eindresultaat er mooi afgewerkt uit. Iets dat normaal ontzettend veel tijd kan kosten (met name als je een perfectionist bent zoals ik!).  

 

En dan mijn nummer 1 op het lijstje van favoriete tools: de wonder tape! Zoals sommigen vast al op Facebook hebben gelezen, is deze tool geweldig. Deze dubbelzijdige plakband maakt het leven van een creatieveling zoveel gemakkelijker. Deze tape haalt het gepriegel met spelden en clips bij perfecte zomen en ritsen compleet weg. Ook verschuift de stof niet langer waardoor je creatie ontzettend strak is afgewerkt. Én de tape verdwijnt ook nog vanzelf, heel gemakkelijk, tijdens het wassen. Wil jij weten hoe je dit item gebruikt? Kijk dan gauw naar dit filmpje:

 

 

Super toch!’ 

Heb jij nog een leuke tip of zelfs een handig tooltje die wij écht moeten zien? Vertel het ons! Wij zijn voortdurend op zoek naar leuke, handige, innovatieve items en wie weet kunnen we elkaar wel helpen!