Ben jij zo’n chaoot die altijd zijn of haar spullen kwijt is; make-upkwasten, je naaispulletjes, tekenspullen, er is genoeg om kwijt te raken. Of ben je gewoon op zoek naar een handig opbergtasje dat je mee kunt nemen op vakantie? Dit superhandige tasje is heel makkelijk te maken, en van zo ongeveer iedere stof die je mooi vindt.

 

Bekijk deze DIY ook als video! 

Het opbergtasje             Opbergtasje naaispullen

Je kunt het opbergtasje voor verschillende doeleinden gebruiken; als make-up tasje maar ook als naaitasje. En natuurlijk nog voor véél meer andere zaken. Waar ga jij 'm voor gebruiken?

Wat heb je nodig?

Twee delen stof van zo’n 33 cm lang en 50 cm breed. Deze afmetingen kun je natuurlijk helemaal naar wens aanpassen. Daarnaast hebben we in onze tutorial gekozen voor een andere stof aan de binnenkant dan aan de buitenkant, we hebben in dit geval de Lula Flower Blauw gebruikt, en de Badstof de Luxe Blauw. Maar ook hiervoor geldt weer: vind jij één kleur mooier kan dat natuurlijk ook, kies wat jij mooi vind!

Daarnaast een reepje stof van ongeveer 70 cm lang en 3 cm breed voor de sluiting van het tasje. Dit kan ook een leuk een koordje of een lintje zijn.

Hoe maak je ‘t?

Knip of snijd de stof in de juiste afmetingen. Snijden heeft voor mij de voorkeur omdat je zo voorkomt dat de stof ‘kniphapjes’ krijgt.

Leg de twee delen met de goede kant op elkaar en stik dit vast. Zorg dat je één stuk open laat zodat je de stof daarna om kan keren. Als je de stof binnenstebuiten keert met de goede kant naar de buitenkant, kun je het stukje dat je open gelaten hebt met de hand dicht stikken. Vervolgens kun je alle randjes nog eens doorstikken.

Vouw vervolgens één rand om, hier ga je straks de vakjes in maken. Dan ga je de afmetingen van de vakjes afspelden. Dit worden allemaal gewoon rechte stiksels. Je kunt kleine vakjes maken als je er bijvoorbeeld je make-upkwastjes in kwijt wilt, en grote vakjes als je er een schaar of tandpasta in wilt stoppen. Je stikt vervolgens de zakjes door. De twee zijkantjes kun je wederom het best met de hand dicht stikken.

Het enige dat nu nog rest is de sluiting. Als je dit maakt van het stof vouw je de randjes van het reepje stof naar binnen en stik je door over het midden. Als je de spelden horizontaal speldt, kun je ze laten zitten tijdens het naaien. Wel zo handig! Erna zet je het reepje/koortje/lintje/of-wat-je-ook-maar-wilt met een klein steekje vast aan de buitenkant, in het midden van het zakje. Makkelijker kan bijna niet!